NAGRADNJAČA

Osvojite novi album Leonarda Cohena

02.02.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Nakon osam godina izlazi novi studijski album hvaljenog umjetnika čija karijera traje šest desetljća! Album naziva 'Old Ideas' izlazi u izdanju Menarta, a najavljuje ga singl 'Darkness'. A mi vam ovom prilikom poklanjamo dva primjerka albuma.

U deset pjesama novoga albuma poetski se obrađuju neke od temeljnih dilema vezanih za čovjekov život – odnos prema transcendentalnom biću, ljubav, seksualnost, gubitak i smrt. Kao najduhovniji album štovanoga umjetnika, 'Old Ideas' potiče na suosjećanje i poštenje.

Samo snimanje albuma započelo je u siječnju 2011., no na mnogim pjesmama i tekstovima autor je radio godinama. Dvije pjesme s albuma, 'The Darkness' i 'Lullaby', prvi su put snimljene 2007. godine te su početne verzije izvođene uživo tijekom Cohenove nedavne završene, rasprodane svjetske turneje.

Cohen je u listopadu na primanju književne nagrade Principe de Asturias u Španjolskoj obožavateljima natuknuo što mogu očekivati u budućnosti: 'S godinama sam shvatio da ovaj glas donosi i upute. A upute su sljedeće… Nikada se nemojte uzgred jadati. Kanite li izraziti veliki i neizbježni poraz koji nas sve čeka, onda to treba učiniti unutar jasnih okvira ponosa i ljepote.'

Na ovome albumu Leonard Cohen surađivao je s producentima Patrickom Leonardom, Anjani Thomas, Edom Sandersom i Dinom Soldom. Cohenov prepoznatljiv bariton nadopunili su iznimni vokalisti Dana Glover, Sharon Robinson, The Webb Sisters (Hattie i Charley Webb) te Jennifer Warnes. Dizajn omota albuma i crteže potpisuje sam Cohen. 'Old Idea's Cohenov je dvanaesti studijski album u izdanju Columbia Recordsa od 1967.

Nagradu su osvojili:

Jakov Petković
Sreten Barlović

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.