Glazba NAGRADNJAČA

Mary Coughlan u Tvornici kulture

  • Autor: tportal.hr
  • 26.1.2012 10:41:08
  • 23.1.2012 11:01:38

Dana 27. siječnja 2012. Tvornica kulture ugostit će Mary Coughlan, irsku džez-folk pjevačicu. Na nastupu u Zagrebu, koji posjećuje drugi put, pridružit će joj se i poljski klavijaturist Pawel Grudziena. A mi vam ovom prilikom poklanjamo 2x2 ulaznice.

Mary Coughlan je u svojoj zemlji naišla na veliko odobravanje svojih emocionalnih i iskrenih džez glazbenih izričaja. Najstarija od petero djece, u mladosti je prošla vrlo težak život. Napustivši školu, s 15 godina, život joj je krenuo nizbrdo i predavši se alkoholu i drogi, završila je u mentalnoj ustanovi. Ljubav prema glazbi i želja za životom, natjerali su je da skupi snage i okrene novu stranicu u životu. Sredinom 1970-tih, upoznala je svog supruga Fintana Coughlana i s njim osnovala obitelj, koja se raspala 1981. Ponovno pred životnim krahom, upoznala je slavnog nizozemskog producenta Erika Vissera i njen je život napokon imao uzlaznu putanju.

Erik Visser, čiji je bend Flairck u to vrijeme bio vrlo popularan Europi, pomogao je Coughlan da snimi svoj prvi album, 'Tired and Emotional'. Album je neočekivano prodao 100.000 primjeraka u Irskoj. Godine 1990., potpisuje ugovor s East West Records i objavljuje svoj četvrti album 'Uncertain Pleasures', koji je itekako ostao zabilježen u Velikoj Britaniji, a producirao ga je Peter Glenister, bivši glazbeni direktor Terencea Trenta D'Arbya. U albumu su bile uključene skladbe Marka Nevina i Boba Geldofa.

U lipnju 2000., Coughlan je napravila još jedan zaokret u svojoj karijeri kada je predstavila niz multimedijalnih predstava u Dublinu i Londonu u čast Billie Holiday. Novi studijski album je izdan u travnju 2001., pod nazivom 'Long Honeymoon', a drugi u 2002., 'Red Blues'.


Po dvije ulaznice su osvojili:

Ida Stipetić
Filip Matija Vuković
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više