Glazba GIBONNI:

Svoga oca još nisam odbolovao

Na poziv Ivana Pehara, ravnatelja Gradske knjižnice Zadar, Gibonni se prihvatio kumstva i osnivanja zaklade, a da bi bolje upoznao knjižnicu, u petak se prihvatio i rada na pultu za izdavanje knjiga te nekolicini studenata oprostio zakasnine, odnosno platio ih umjesto njih

'Svoga oca još nisam odbolovao, Ljubo je živ.... Dok sam vozio prema Zadru, slušao sam njegov CD 'Oče naš'. Želim vam zahvaliti što ste podržavali moga oca. Ja znam onaj dio priče koji nije išao u medije, koji se zadržavao samo u njegovoj sobi. Beskrajno je vjerovao u to što je radio, uvijek je nailazio na potporu, ali samo pojedinaca. Bilo je vremena kada nijedna institucija, nijedan sistem nisu htjeli stati iznad njega. Izbjegavali su ga, bio je politički nepoželjan. Prolazio je velika ushićenja i krize. Često smo razgovarali i došli do zaključka da je njegovo djelo pred sudom javnosti i slušatelja', rekao Gibonni koji je i najavio koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar 'Ljubi s ljubavlju' u čast svom ocu Ljubi Stipišiću Delmati.

'Pedeset i pet godina života posvetio je prikupljanju pjesama i njihovoj obradi. To je podjednako važno kao trgovi i zidine grada, to je naša memorija, bez nje nismo to što jesmo. On je svoje zidine sagradio od riječi i nota. Osjećam čast biti u ovoj 'zasjedi' koju smo napravili za nekog novog Ljubu koji će se možda pojaviti, koji neće biti osuđen na nerazumijevanje, imat će se kome obratiti od samog početka. A to je prva zadaća zaklade', rekao je Zlatan Stipišić Gibonni u Gradskoj knjižnici Zadar na osnivanju Zaklade Delmata i prihvaćanju kumstva nad knjižnicom koje je više desetljeća obnašao njegov pokojni otac Ljubo Stipišić Delmata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više