NAGRADNJAČA

Chris Rea u Zagrebu

23.01.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon rasprodane europske turneje u 2010, jedan od najistaknutijih britanskih kantautora, Chris Rea, krenuo je na novu europsku turneju u sklopu koje će 16. veljače nastupiti u Zagrebu, u Boćarskom domu. A mi vam ovom prilikom poklanjamo ulaznice za koncert.

Turneja promovira objavljivanje njegovog novog materijala nakon preko deset godina stanke. Opširno izdanje od tri CD-a i dva DVD-a, 'The Santo Spirito Project' uključuje potpuno novi studijski album i dva filma na DVD-u, koje je napisao i režirao Chris Rea. Prvi film je surova i brutalno iskrena kronika o borbama s bikovima uz neo-klasičnu i španjolsku gipsy glazbu, a drugi film prati čovjeka kroz putovanje u Firenci u svojoj potrazi za istinom, na putu koje je i nije poželio započeti.

Glazba koja prati oba filma sadržana je na dva CD-a. Chris Rea objašnjava svoje razloge za takav ambiciozan projekt: 'Volim stvaranje i strastveno vjerujem da umjetnik uvijek treba biti u potrazi za isprobavanjem novih načina približavanja svojih ideja publici. Ne bi smjelo biti pravila i, za Boga miloga, postoje alternative raznim talent TV showovima. Ponekad, oni koji su imali izuzetno dobru sreću u glazbi dopuštaju samo takvim emisijama da postavljaju glazbeni i kulturni dnevni red dok sami zapravo ne rade ništa novo i drugačije.'

Karijera Chrisa Reae proteže se na više od trideset godina, a oba albuma 'Road To Hell' iz 1989. i 'Auberge' iz 1990. debitirali su na br.1 u Velikoj Britaniji, cementirajući svoje mjesto kao jednog od nedvojbeno najboljih glazbenika i tekstopisaca u zemlji.

Njegov bogati katalog uključuje takve klasike poput 'Fool (If You Think It’s Over)', 'On The Beach', 'Let’s Dance', 'Josephine', 'Stainsby Girls', 'Drivin' home for Christmas', 'I can Hear Your Heartbeat', 'Working On It', 'Road To Hell (part 2)', 'Auberge', 'God’s Great Banana Skin' i 'Julia'.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Zvonimir Mlinar
Maja Raus