IRSKI OI PUNK FOLK ROKERI

Dolaze eksplozivni Dropkick Murphys

19.01.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Slavni irsko-američki punkeri Dropkick Murphys dolaze 22. siječnja u Tvornicu kulture u sklopu velike svjetske turneje koja počinje upravo u Zagrebu i odakle ova divlja koncertna atrakcija odlazi na još 40 dogovorenih koncertnih nastupa

Dropkick Murphys oformili su se 1996. godine pod izravnim utjecajem svojih punk idola Clasha i Sex Pistolsa, kao i nezaobilaznih Poguesa. Sa željom da spoje glazbu svojih korijena, odnosno irski folk, s eksplozivnom mješavinom punk rocka, Dropkick Murphys počeli su osvajati svijet već 1998. objavivši svoj prvi album 'Do Or Die'. Njihova je želja bila irsku glazbu dići na višu razinu i osvojiti svijet svojim zaraznim i eksplozivnim stilom. Svakako valja spomenuti da su paralelno sa snimanjem albuma i eksplozivnim nastupima dodatnu slavu stekli svojom glasnom podrškom američkoj radničkoj klasi, dajući bezrezrevnu podršku organizacijama American Federation of Labor i Congress of Industrial Organizations, a svoj su nemali doprinos dali i kampanji Rock Against Bush, snažno zagovarajući rušenje američkog predsjednika Georgea Busha i nazivajući sebe i svoje pristaše Punkvoterima.

Unazad 16 godina objavili su sedam albuma, od kojih posljednji 'Going Out In Style', objavljen prošle godine, promoviraju na aktualnoj svjetskoj turneji u sklopu koje gostuju i u Zagrebu. Koliko se dugo čekao ovaj koncert u Hrvatskoj, govori i podatak da su ulaznice u sustavu Eventima rasprodane još prošle godine, a svi koji se nisu uspjeli pobrinuti za svoju kartu za ovaj spektakularni punk rock događaj, još uvijek ih mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: Zona Tvornice (prolaz Neboder) Ilica 1a, Daily News tobacco shop (Gundulićeva 5, Hoto Centar Cvjetni), Churchill Cigar Shop (City Ceter ONE, Avenue Mall, Arena Centar) i Caffe bar Kino Zagreb, Hoto Centar Cvjetni.

Prijatelji iz Nissana osigurali su pet ulaznica sretnicima koji točno odgovore na pitanja u Juke Rocks kvizu.