BEND GOLEM

Nova koncertna atrakcija u Tvornici

09.01.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Novu grupu i potencijalnu koncertnu atrakciju na regionalnoj sceni čine profesionalni muzičari koji, bez sumnje, pripremaju pravi mali spektakl na svom promotivnom koncertu u Malom pogonu Tvornice kulture u petak, 13. siječnja, na kojem će predstaviti odličan debi album 'Trokut'

Golem je nastao nakon što su producenti Krešo Tomec & Marco Grabber dobili poziv da obrade pjesmu 'Milion' grupe Boa. Ideja je bila da se napravi žestoki crossover elektronike i električnih gitara jer je tekst, iako napisan u drugom kontekstu, vrlo zorno oslikavao trenutnu političku situaciju. Kao vokal za tu obradu pozvali su Yurija iz Stillnessa koji je, svojim osebujnim stilom, savršeno legao u pjesmu. Dogodilo se da se suradnja nastavila i iz nje je proizašao bend Golem. Golem je službeno osnovan na prvom snimanju u Splitu 11. rujna 2010. godine i okosnica banda su Ivan Jurić - Yuri, Marco Grabber i Krešimir Tomec. Prije mjesec dana bendu se pridružio novi član, vrhunski MC i reper - Chakka.

Rezultat njihove suradnje jest odličan debi album 'Trokut' koji je krajem prošle godine objavljen u izdanju Aquarius Recordsa. S obzirom na više nego dobar prijem obrade 'Milion' grupe Boa, a potom i singlova 'Poštovana gospodo', kao i aktualnog 'Ledeno doba', nema sumnje da će Golem na svom prvom, pravom promotivnom nastupu u Zagrebu prirediti pravi mali spektakl jer Golem je bend pred kojim je velika budućnost. Osim što ga čine vrhunski glazbenici, prvim je albumom zašao u neke nove glazbene smjerove kakvi se ne čuju često na ovim prostorima. Povrh toga, album obiluje izrazito oštrim tekstovima koji bez dlake na jeziku opisuju aktualnu društvenu stvarnost i fantastičnim grooveom te neskrivenom energijom koju će pokazati na svom nastupu.

Prijatelji iz Nissana su osigurali pet ulaznica sretnicima koji točno odgovore na pitanja u 'Juke Rocks kvizu