POPUNJAVA SE LINE UP

I Cold Snap na Metalfestu 2012. u Zadru

19.12.2011 u 15:07

Bionic
Reading

Varaždinci Cold Snap, Splićani Inverted Pussyfix te Inmate iz Slovenije nova su imena koja će nastupiti na festivalu Metalfest Open Air Croatia 2012

Popunjava se popis bendova za Metalfest 2012 koji će se održati u lipnju iduće godine. Cold Snap je dobro poznat ljubiteljima metala, a svoju priču je započeo 2003. godine, kada su svoje snage udružili momci iz Varaždina i Ivanca. Kvintet Inmate dolazi iz Velenja, a svoju glazbu opisuje kao moderni metal sa snažnim gitarama, čvrstim ritam sekcijama i 'in-your-face' vokalima. Bend je u više od pet godina postojanja doživio nekoliko promjena postave, a iza njega je velik broj koncerata u Sloveniji.

Inverted Pussyfix mladi je grindcore bend iz Splita, koji se tek probija na metal sceni. Postoji od 2007. godine i dosad je svirao uglavnom po klubovima, pa će mu nastup na Metalfestu biti prvi, a nesumnjivo i najznačajniji u dosadašnjoj karijeri.

Svoj su dolazak u Zadar potvrdili, osim gore navedenih bendova, i Poljaci Hate.

Riječ je o bendu koji spada na podugačak popis kvalitetnih metal izvođača izniklih na plodnom poljskom tlu. U žestokoj konkurenciji, kako na poljskoj, tako i na svjetskoj sceni, Hate se uspio izboriti za svoje mjesto i pridobiti znatan broj ljubitelja brutalnog zvuka. Hate, složit će se mnogi, spadaju u sam vrh poljskog metala uz Behemoth, Vader ili Decapitated.

Ranije su svoj nastup potvrdila i dva hrvatska benda, Splićani Evil Blood i Zadrani E.N.D.

Podsjetimo, cijena ulaznica (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html) do 29. veljače 2012. je 359 kuna/49 eura (plus pretprodajna naknada), a dostupne su i u sustavu Eventim na području Hrvatske i Slovenije, bilo putem interneta (www.eventim.hr, www.eventim.si), bilo na prodajnim mjestima čije su lokacije navedene na spomenutim web adresama. Na području Srbije ulaznice se mogu kupiti preko sustava Gigstix.

www.metalfest.eu

www.hr.metalfest.eu
www.facebook.com/metalfest.hr