UŠLA U POVIJEST

Adele prva pjevačica s tri Billboardove naj titule

11.12.2011 u 08:11

Bionic
Reading

Adele je ušla u Billboardovu povijest nakon što je u petak postala prva pjevačica koja je istodobno proglašena top izvođačicom godine, ima dva najprodavanija albuma godine i top singl, sve u istoj godini

Popularna 23-godišnja pjevačica proglašena je izvođačicom godine, njezini albumi '21' i '19' najprodavaniji su albumi godine, a njezina pjesma 'Rolling in The Deep' proglašena je top singlom 2011

Iza Adele slijede Rihanna, Katy Perry i Lady Gaga, dok Nicki Minaj, Taylor Swift, Justin Bieber, Chris Brown, Lil Wayne i Bruno Mars zaokružuju puni top ten Billboardove liste, piše Reuters.

Tye Comer, urednik Billboard.com-a, Adelin uspjeh pripisuje činjenici da je ona osvježenje na tržištu zasićenom pop umjetnicima koji su svi na isti kalup, poput Rihanne, Katy Perry i Lady Gage.

'Njezin uspjeh je zbilja inspirativan jer pokazuje da u glazbenoj industriji još uvijek ima mjesta za umjetnike koji se probijaju istinskim, sirovim talentom. Ne radi se uvijek o šokantnim kostimima ili savršenim spotovima, nego izvanredan glas u kombinaciji s pravom pjesmom još uvijek može zainteresirati milijune ljudi', rekao je Comer.

Adele, koja je prošlog tjedna nominirana za šest Grammyja, također je proglašena najboljom izvođačicom, reper Lil Wayne najboljim izvođačem, a Wiz Khalifa najboljim novim glazbenikom.