ELEKTRONIKA U SPALADIUM ARENI

Božićna dance korida u Splitu

08.12.2011 u 09:32

Bionic
Reading

Božićna dance korida u SplituPrvi dio božićne večeri 25. prosinca u splitskoj Spladium Areni odigrat će se s grupom Connect u glavnoj ulozi, dok će drugi dio večeri užariti DJ program u sklopu povratničke turneje emisije TOP DJ MAG i njezinog tvorca Damira Cuculića te provjerena ekipa Astralisa

Za one koji nisu bili dio tog nezaboravnog doba, Damir Cuculić je još devedesetih godina u suradnji s Irenom Šćurić pokrenuo prvu TV emisiju elektroničke glazbe Top Dj Mag i tako utjecao na razvoj hrvatske elektronske scene. Ukorak sa svjetskim događanjima iz manjih parti projekata, Cuculić je napravio i prvi Under City Rave te nezaboravne Future Shock partije. Nakon pet godina izbivanja sa scene, na nagovor prijatelja odlučio se vratiti i organizirati povratničku turneju u sklopu koje će na Božićnoj dance koridi nastupiti po prvi put u Splitu Ludvig i Go Cut, osnivači projekta Astralis, ambasador hrvatskog elektronskog zvuka Petar Dundov i Mr. Dj Dario bez kojeg bi bilo teško zamisliti domaću techno scenu.

Nakon što su u Americi pobrali nagrade za prvi hrvatski dokumentarni film o elektronskoj glazbi – 'Astralis Institucija', Ludvig i Go Cut u borbenu splitsku Koridu dolaze pokazati najbolje što znaju i dokazati da je Astralis s razlogom i dalje omiljeni program ljubitelja elektronskog zvuka. S techno puta ne može skrenuti ni naš vizionar Petar Dundov koji je tijekom svoje dugogodišnje karijere kvalitetom prezentirao svoju zemlju diljem svijeta. Brojni nastupi u najboljim svjetskim klubovima poput Berghain (Berlin), Cocoon (Frankfurt), Barraca (Valencija), Solyanka (Moskva), Unsound Festival (New York), KaZantip festival (Ukrajina) i redovno izdavanje novih ploča za belgijsku etiketu Music Man mogu i ovu Petrovu radnu godinu zaključiti kao uspješnu, pa razloga za slavlje neće nedostajati. Mr. DJ Dario danas pušta jednako revno kao u doba projekata koji su ga izdigli: Kraljevstvo, Perfection i Old School, a njegov electro i techno još uvijek stvaraju euforiju među mlađim generacijama clubbera diljem Hrvatske, ali i onim starijima koji ga prate još od samih početaka. Kad sve zbrojimo, božićnoj euforiji nema kraja.

Zagrijavanje u Spaladium Areni odradit će Krešo & Zrna (klub Mansion – ex Pirahna, r'n'b) i pripremiti pozornicu za miljenike ženskih pogleda, dečke iz Connecta koji, osim ženskih, imaju zavidan broj i YouTube pogleda. Njihova suradnja s Jelenom Rozgom u hitu godine 'Dalmatinka' pogledana je više od 2,9 milijuna puta. Za svoj premijerni nastup u Splitu pozvali su i gošću iznenađenja. Prijelaz između ova dva djela programa pripada uvijek dobro raspoloženom Luci Montecchiju i njegovom istančanom house i disko ukusu po odabiru publike uz pratnju saksofoniste i perkusioniste.

Program Božićne dance koride počinje od 20 sati i trajat će sve do 6 sati. Svoju ulaznicu po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna možete kupiti u pretprodaji od 7. prosinca na sljedećim lokacijama: caffe bar Paradiso (vrh Marmontove), kavana Ćakula (Riva) i caffe bar Blue Eyes (Spinut).