HUMANITARNI KARAKTER

Pet sati zabave na Pozitivnom koncertu

03.12.2011 u 14:30

Bionic
Reading

Rasprodan dan i pol ranije, sa idealno pogođenim line upom i više od 5 sati sjajne svirke nošene nevjerojatnom energijom publike i bendova HUHIV-ov Pozitivan koncert održan je u Domu sportova

Neuobičajno za ovakve događaje dvorana se počela puniti već na Svadbasima koji su izveli devet pjesama među kojima, uz najveće hitove, i dvije nove pjesme. Prva svirka nakon par godina pokazala je da je bend i dalje u samom vrhu naše scene, da 'pjesmu koju svi znaju' stvarno nitko nije zaboravio i da se sa velikim nestrpljenjem očekuje album 'Još'.

Kawasaki su jučer putovali 16 sati kako bi iz Skopja stigli na koncert. Sav umor nestao je onog trena kad su izašli na pozornicu i u 45 minuta okrenuli dvoranu naglavačke rafalno ispucavši 'Antonija', 'Ni da ni ne', 'Puta madre' i ostale uspješnice sa dva legendarna albuma.

Pjevač Stereo MCs-a Rob Birch pola sata se zagrijavao trčavši kroz backstage. Tako zagrijan protrčao je i proskakao cijeli koncert u kojem je bend predstavio sjajan novi album 'Emperor's Nightingale', ali i podsjetio na antologiju svjetske plesne produkcije sa 'Deep, Down & Dirty' i 'Connected'.

Stereo MCs svojim su teškim ritmovima idealno pripremili pun Dom sportova za nastup koji će se sigurno prepričavati mjesecima. Dubiozu kolektiv vjerojatno je najbolje doživjeti negdje u drugom ili trećem redu kad vas masa digne, a sa scene krene bend uvježban do savršenstva.

Najbolji regionalni bend jučer je pokazao zašto je najbolji regionalni bend i zašto je na najboljem putu da ostvari svjetsku karijeru. Odsvirali su pun koncert, 21 pjesmu na koje baš nitko nije mogao ostati imun, čak i da ste ih pukim čudom prvi put čuli.

Nakon punih Tvornica i Draženovog doma jučerašnji, rasprodani Dom sportova, konačno je ostvarenje cilja koji si je HUHIV zadao pokretanjem ove glazbene manifestacije. Poruke odaslane sa pozornice došle su do izuzetno velikog broja ljudi i još jednom je skrenuta pozornost na potrebu prevencije i informiranja o HIV-u i HIV pozitivnim osobama, ali i na neumoran rad Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa.