'OLD IDEAS'

Novi album Leonarda Cohena stiže 31. siječnja 2012.

24.11.2011 u 16:07

Bionic
Reading

Novi album 'Old ideas' Leonarda Cohena izlazi 31. siječnja 2012. u izdanju Columbia Recordsa/Menarta. U deset pjesama novoga albuma poetski se obrađuju neke od temeljnih dilema vezanih za čovjekov život – odnos prema transcendentalnom biću, ljubav, seksualnost, gubitak i smrt. Kao najduhovniji album cijenjenog umjetnika, 'Old Ideas' potiče na suosjećanje i poštenje

Snimanje albuma počelo je u siječnju 2011., no na mnogim pjesmama i tekstovima autor je radio godinama. Dvije pjesme s albuma, 'The Darknes's i 'Lullaby', prvi su put snimljene 2007. te su početne verzije izvođene uživo tijekom Cohenove nedavno završene, rasprodane svjetske turneje.

Cohen je u listopadu na primanju književne nagrade Principe de Asturias u Španjolskoj obožavateljima natuknuo što mogu očekivati u budućnosti: 'S godinama sam shvatio da ovaj glas donosi i upute. A upute su sljedeće: Nikad se nemojte uzgred jadati. Kanite li izraziti veliki i neizbježni poraz koji nas sve čeka, onda to treba učiniti unutar jasnih okvira ponosa i ljepote.'
Na ovome albumu Leonard Cohen surađivao je s producentima Patrickom Leonardom, Anjani Thomas, Edom Sandersom i Dinom Soldom. Cohenov prepoznatljiv bariton nadopunili su iznimni vokalisti Dana Glover, Sharon Robinson, The Webb Sisters (Hattie i Charley Webb) te Jennifer Warnes. Dizajn omota albuma i crteže potpisuje sam Cohen.

Pjesme s albuma zovu se 'Going Home', 'Amen', 'Show Me The Place', 'The Darkness', 'Anyhow', 'Crazy To Love You', 'Come Healing', 'Banjo Lullaby' i 'Different Sides'.