16. PROSINCA

Humanitarni koncert za Zakladu Ana Rukavina

24.11.2011 u 13:57

Bionic
Reading

Tradicionalni humanitarni koncert za Zakladu Ana Rukavina održat će se 16. prosinca na glavnom zagrebačkom trgu od 21 sat

U subotu, 26. studenoga, obilježava se pet godina otkako je preminula Ana Rukavina, mlada novinarka koja je, izgubivši najtežu životnu bitku, s opasnom bolešću, u naslijeđe ostavila neprocjenjivi osjećaj solidarnosti i zajedništva, a svojom upornošću i optimizmom potakla osnivanje Zaklade Ana Rukavina.

Od osnivanja do sada, djelovanjem Banke krvi iz pupkovine 'Ana Rukavina' i zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, Zaklada je spasila trinaest života.

U sklopu već tradicionalne akcije 'Želim život' dovršit će se tipizacija svih prikupljenih uzoraka krvi i utvrđivanje antigena tkivne podudarnosti između donatora i oboljelih (HLA).

Svi građani od 1. do 24. prosinca 2011. putem humanitarnog broja 060 9000 (6,15 kn s PDV-om), imaju priliku dati svoj osobni doprinos u ispunjenju Anine želje. Naime, Zaklada je tijekom pet uspješnih godina unaprijedila rast hrvatskog Registra srži i matičnih stanica koji trenutno broji 33.265 dobrovoljnih darivatelja, od čega je čak 26.275 uzoraka tipizirano. Za tipizaciju preostalih 6.990 uzoraka krvi potrebno je prikupiti još gotovo sedam milijuna kuna.

U cilju prikupljanja sredstava za daljnju tipizaciju krvi koja je izuzetno važna kako bi hrvatski Registar bio što operativniji i dostupniji za pretragu nesrodnih donatora koštane srži i matičnih stanica, održat će se i šesti humanitarni koncert, koji se već tradicionalno održava u prosincu.

Ovogodišnji koncert ponudit će posjetiteljima nezaboravnu glazbenu noć, 20 najjačih imena hrvatske estrade i odličnu atmosferu, a sve u zajedničkoj misiji spašavanja života. Koncert će se održati 16. prosinca na glavnom zagrebačkom trgu od 21 sat. Za sve koji neće biti u mogućnosti svratiti do Trga bana Jelačića, izravan prijenos bit će na Novoj TV.