ZADAR

Još četiri benda iz regije na Metalfestu Croatia 2012.

24.11.2011 u 12:39

Bionic
Reading

Četiri benda, četiri države, četiri različita žanra i, vjerujemo, mnogo zadovoljnih fanova. Predstavljamo nove snage: Mephistophelian iz Slovenije, Toxicdeath iz Bosne i Hercegovine, Gorthaur's Wrath iz Hrvatske i Decontrolled iz Srbije

MEPHISTOPHELIAN

Mephistophelian iz Novog Mesta svojim će gromoglasnim death metalom pokazati svu brutalnu stranu slovenske metal scene. Iako su relativno novi bend, od same najave festivala jako su traženi među Metalfestovim posjetiteljima i za vrijeme njihovog nastupa micat će se tektonske ploče u Dalmaciji. Njihovom potvrdom Slovenija je, uz Doomed i Brezno, pojačana za još jedno ime, a do početka festivala očekuju se potvrde još nekih značajnih imena slovenske metal scene.

Toxicdeath (Tuzla, BiH)
TOXICDEATH

Ako je tko u Bosni i Hercegovini među prvima zaslužio biti pozvan na Metalfest, onda je to kultni bend Toxicdeath. Njihova death/thrash/progressive glazba toliko je toksična da će vas trajno otrovati rifovima i izvedbom koju ćete doživjeti u Zadru na Metalfestu. Toxideath su pravi dokaz tvrdnji da je tuzlanska metal scena jedna od najplodonosnijih na području cijele ex-Yu. Njihov nastup, koji fanovi u Zadru čekaju dugih sedam godina, ovoga puta će biti dovoljno dug da pokažu zbog čega su itekako kultni!

GORTHAUR'S WRATH

Što reći o Gorthaur's Wrath, koju poruku poslati?? Jedino što zapravo znamo je da je 'ritual počeo'!! Black/death metal band iz Rijeke s bogatim međunarodnim iskustvom, jedan od sigurnih kandidata za nositelja cijele hrvatske metal scene budućnosti, svojom britkošću i brutalnošću nikog neće ostaviti ravnodušnim. Već četrnaest godina s nama dijele najmračnije tajne, pa će tako i u Zadru s fanovima podijeliti note toliko teške i masne da će vam nakon nastupa trebati par sati dobrog kupanja u moru.

DECONTROLLED

Teško je opisati glazbu benda iz Beograda pod imenom Decontrolled, jer na isto takav nekontrolirani način u njoj miješaju mnogo žanrova i rade to tako dobro da smo ih jednostavno morali pozvati na Metalfest da svojom glazbenom raznolikošću pokažu kako se neki naočigled nespojivi žanrovi mogu itekako spojiti u odličnu glazbu. Naravno, to je tek jedan od bendova iz Srbije koji će zajedno s ostalima iz regije pokazati koliko je zapravo plodonosna metal scena s ovih prostora.

Detaljnije o Metalfestu Croatia 2012. saznajte OVDJE.