AMERICAN MUSIC AWARDS

Taylor Swift i Adele apsolutne pobjednice

21.11.2011 u 08:59

Bionic
Reading

Country senzacija Taylor Swift velika je pobjednica sinoćnje dodjele nagrada

Taylor Swift i britanska pjevačica Adele izjednačene su po broju nagrada koje su trijumfalno pokupile na dodjeli America Music Awards, javlja Reuters. Iako je imala najviše nominacija, Adele je iz ruku pobjegla nagrada za glazbenika godine koju je dobila Swift. Taj je trijumf iznenadio i country pjevačicu. 'Ovo je jedna od najluđih stvari koja mi se dogodila', rekla je Swift. 'Nisam pripremila govor jer se nisam nadala da će se ovo dogoditi.'

Uz nagradu za glazbenika godine, Swift je drugu godinu zaredom proglašena najboljom country pjevačicom, a sa svojim albumom 'Speak Now' osvojila je i nagradu za najbolji country album.

Adele, koja se oporavlja od operacije glasnica, nije bila na dodjeli nagrada. Reperica Nicki Minaj proglašena je omiljenom izvođačicom, a njezin album 'Pink Friday' proglašen je hip-hop albumom godine. Minaj je otvorila šou pjevajući svoj hit 'Super Bass' u metalnom odijelu s dva velika zvučnika na stražnjici. Nakon što je primila nagradu za najbolji hip-hop album, preplavile su je emocije. 'Ovo me rasplakalo', rekla je na sceni brišući suze. 'Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo.'

Maroon 5 dobili su nagradu u kategoriji najbolje pop ili rock grupe, a Bruno Mars proglašen je najboljim muškim izvođačem u pop kategoriji. U R&B kategoriji, Rihanna je osvojila nagradu za najbolji album, Usher je proglašen najboljim R&B muškim izvođačem, a Beyonce najboljom ženskom izvođačicom. Foo Fighters dobili su nagradu za najbolji alternativni sastav. Iako su nagrade bile u prvom planu, najbolji su izvođači svojim izvedbama oduševili publiku. Jennifer Lopez otpjevala je dvije pjesme, publika u dvorani pjevala je s Justinom Bieberom njegov blagdanski hit 'Under the Mistletoe', a Enrique Iglesias oduševio je s 'I Like How it Feels'.

Nagrade AMA jedna su od najgledanijih dodjela muzičkih nagrada na američkim televizijama. Sljedeće u nizu su nominacije za Grammy koje će biti objavljene 30. studenog.