POP ZVIJEZDA ŠEZDESETIH

Robin Gibb iz Bee Geesa bori se s rakom

21.11.2011 u 08:27

Bionic
Reading

Legendarni trio iz 'Groznice subotnje večeri' ponovno je u središtu pažnje zbog tužnih vijesti: nakon smrti brata Mauricea, sada je i drugi brat, osnivač banda, hospitaliziran zbog raka

'Osjećam se odlično, apsolutno fenomenalno', još nedavno je govorio Robin Gibb, jedan od trojice braće koji su osnovali jednu od najuspješnijih pop-skupina u povijesti, Bee Gees. A sada je, nakon višemjesečnih nagađanja, ipak potvrđena vijest: Robin Gibb bori se s rakom jetre.

Šezdesetjednogodišnja pop legenda za svojih je zadnjih pojavljivanja u javnosti djelovala sve krhkije, dok ga na kraju nisu hospitalizirali. Hitna pomoć odvezla ga je iz njegovog dvorca iz dvanaestog stoljeća vrijednog desetak milijuna eura, u kojem živi u Oxfordu. Posljednjih mjeseci prolazio je kroz složene liječničke tretmane.

Još nedavno Gibb je bio uključen u promociju obrade njihovog starog hita I’ve Gotta Get A Message u izvedbi Poppy Appeal, no upravo njegova pojavljivanja tom prilikom razvila su bojazan za njegovo zdravlje. Nije izgledao dobro.

Tome je prethodila operacija crijeva prošle godine, zbog istih tegoba koje su stajale života njegova brata Mauricea prije osam godina. I zbog toga je otkazao američku turneju – objašnjenje je bilo 'zbog ozbiljnih bolova u želucu'.

Treći brat iz grupe, Berry, hitno je doputovao iz Amerike kako bi bio uz njega. Tu su se odmah našli njegova 91-godišnja majka i supruga i cijela se obitelj okupila u želji da pomogne i bude blizu.

Tri brata krajem pedesetih osnovala su pop sastav koji je bio aktivan više od četrdeset godina. Krajem šezdesetih doživjet će svjetsku slavu, u karijeri će biti nagrađeni gomilom nagrada Grammy, da bi na kraju karijere ušli u Rock'n'roll kuću slavnih. Milijuni djece rođene pedesetih i šezdesetih obožavali su Bee Gees.

Robin Gibb nije pušio ni pio, zdravo se hranio, donosi Daily Mail. Svakoga dana provodio je 20 minuta znojeći se u komori za detoksikaciju. Njegova supruga Dwina je druidska svećenica, što je uvelike utjecalo na njegov zdravi životni stil.

Nakon prošlogodišnje operacije, Robin je izjavio: 'Gastroenterolozi su mi rekli da su moja crijeva bila dva sata od eksplozije. I onda shvatiš da si, koliko god ne mislio o smrti ili u podsvjesno vjeruješ da se ona tiče drugih ljudi, tek organizam koji živi od dana do dana. Moram biti zahvalan što sam tu gdje jesam. I smrti tvojih bližnjih potiču te da živiš punim plućima, da ne puštaš da život prolazi pokraj tebe. Ne vjerujem previše u sudbinu ili zagrobni život. To je to.'

Nakon smrti prvog brata iz Bee Geesa, Maruicea, bend se ponovno aktivirao i prodao je 200 milijuna nosača zvuka, što je samo učvrstilo njihovu poziciju jednog od najprodavanijih sastava u povijesti.