JOSIPA LISAC U KEREMPUHU

Večer posvećena Karlu Metikošu

18.11.2011 u 14:45

Bionic
Reading

Koncert pod nazivom 'Život je samo most' u čast Karlu Metikošu održat će Josipa Lisac u kazalištu Kerempuh u petak 10. prosinca

Josipa Lisac održat će tradicionalni koncert posvećen Karlu Metikošu točno na 20. godišnjicu njegove smrti, u petak 10. prosinca. Iako su svi očekivali standardni gala koncert zbog okrugle brojke i velike obljetnice, Josipa još jednom okreće ploču i stvara poseban događaj, večer u kojoj sve ostalo ostaje po strani, a glavnu riječ imaju život i djelo Karla Metikoša.

Koncert će biti promocija posebnog izdanja Matta Collinsa, dva CD-a na kojima su sabrana njegova djela iz rock faze 60-ih godina, doba njegove najveće popularnosti. To izdanje pratit će i knjiga memoara koji su izlazili u Plavom vjesniku 1971, kao i velika knjiga pjesama Karla Metikoša (28 velikih pjesama koje je skladao).

Na događaju u Kerempuhu bit će prikazan dokumentarni film o njegovom životu s naglaskom na rock fazu iz 60-ih, njegove početke, cijeli niz razgovora i rijetkih intervjua. Bit će prikazan i Karlov videozapis iz Afrike te plesni performans na temu Matt Collins & rock n roll, u plesnim aranžmanima Snježane Abramović. Događaj će obogatiti i pjesnikinja Sonja Manojlović.

Karlu bliski ljudi osvrnut će se na njegovu karijeru, a sve to, naravno, upotpunjeno kratkim glazbenim nastupom Josipe Lisac.

Događaj u Kerempuhu počinje u 20 sati, a limitiran broj ulaznica naći će se u pretprodaji od ponedjeljka 21. studenog po cijeni od 80 kuna samo na blagajni Kerempuha.

Koncert u čast Karlu Metikošu