PRVI PUT U SLOVENIJI

Elton John uz Šulića i Hausera oduševio Ljubljanu

12.11.2011 u 14:34

Bionic
Reading

Britanski pijanist, skladatelj i pjevač Elton John, u pratnji hrvatskih čelista Luke Šulića i Stjepana Hausera, oduševio je gotovo punu ljubljansku dvoranu Stožice

'Prvi put nastupam u Sloveniji i zato moram odsvirati dobar koncert', rekao je Elton John na početku koncerta. To se i dogodilo, piše STA, jer je u trosatnom nastupu jedan od najprodavanijih svjetskih glazbenika odsvirao 26 hitova iz svoje 40-godišnje karijere.

Koncert su otvorila dva hrvatska virtuoza, Šulić i Huser, poznati kao 2Cellos, svojim verzijama pjesama Michaela Jacksona 'Smooth Criminal', 'With or Without You' grupe U2, te Nirvanine 'Smells Like Teen Spirit', na oduševljenje gledatelja.

Dvojica hrvatskih čelista kasnije su pratila Eltona Johna koji je, među ostalima, svirao hitove 'I'm Still Standing', 'Sacrifice', 'Don't Let the Sun Go Down on Me', 'Sorry Seems To Be The Hardest Word', slavnu baladu 'Candle in the Wind' i 'Crocodile Rock'.

Nakon Ljubljane, Elton John, a s njim i hrvatski čelisti, svjetsku turneju nastavlja u Moskvi, pa zatim putuje u Aziju, Australiju i Ameriku.