INOVATIVNI ROKERI

Poslušajte božićni singl U2

03.12.2008 u 08:00

Bionic
Reading

Najpoznatiji irski rokeri svoj su doprinos kampanji RedWire dali božićnim singlom 'I Believe In Father Christmas' čiji prihod je namijenjen borbi protiv AIDS-a u Africi

Zanimljivo je da je pjesmu napisao još 1974. Greg Palmer iz tada poznate grupe Emerson, Lake & Palmer i koja je postala božićna pjesma iako ju je Greg napisao kako bi progovorio o pretjeranoj komercijalizaciji Božića. Istovremeno je postala svojevrsna antireligijska pjesma koju je ove godine i Sarah Brightman uvrstila na svoj novi album.

Mimo političkog aktivizma, Bono i ekipa završili su novi album koji bi se u prodaji trebao pojaviti početkom godine i zvat će se 'No Line on the Horizon', a koji je suradnik na albumu Daniel Lanois nazvao totalno inovativnim te pohvalio Bona rekavši da pjeva bolje no ikad. 'Nikad ne bih pomislio da će stvari krenuti u tom pravcu. Ja čak vjerujem da je rock'n'roll ponovo izmišljen', izjavio je Lanois za Boston Herald. Ostaje nam samo pričekati početak 2009. i u međuvremenu uživati u prigodnom božićnom singlu.

U2 'I Believe In Father Christmas' - Cover forREDwire - Full Video