UMRO CARL REUTER

Odgođen početak Croatian Blues Challengea

05.11.2011 u 14:41

Bionic
Reading

Otprilike sat vremena prije početka 3rd Croatian Blues Challengea - natjecanja hrvatskih blues izvođača koje pobjednika vodi na krovno svjetsko blues natjecanje u Memphis - u Hard Place je stigla vijest o iznenadnoj smrti Carla Reutera, jednog od sudionika Challengea

Carl Reuter je bio pjevač, izvođač i kompozitor. Svirao je rock 'n roll jumpin' blues. Više od 30 godina radio je u diplomaciji dok se jedno jutro nije probudio i odlučio živjeti svoj san - putovati i svirati blues. Bio je izuzetan solo zabavljač kao i lider splitskog sastava Carl Reuter & The Harpoons. Putovao je, svirao i zvučao unikatno i uzbudljivo. Već duže je vrijeme živio na jadranskom otoku Čiovu i bio istaknuti član Hrvatskih blues snaga. Nastupio je na oba Zagreb International Blues Festivala i s bendom na prošlogodišnjem 2nd Croatian Blues Challengeu.

Hrvatske blues snage, organizator natjecanja, odlučile su odgoditi do daljnjega natjecateljsku večer u Solo / duo kategoriji. Druga natjecateljska večer u kategoriji Grupa, održat će se po planu u subotu, 5. studenog, u klubu Hard Place. Nastupit će (abecednim redom): 44 Blues, The Bullfrogs, The Changes, Izgubljeni u prijevodu, Miroslav Evačić & Čardaš Blues Band. Prvi izvođač starta točno u 21 sat, a redoslijed nastupa bit će odlučen neposredno prije početka natjecanja.