'DOVIĐENJA, SRETAN PUT'

Preminula legenda zabavne glazbe Ana Štefok

04.11.2011 u 11:17

Bionic
Reading

Velika pjevačica zabavne glazbe Ana Štefok preminula je u četvrtak u svom stanu u zagrebačkom Zapruđu, javlja Hrvatski radio

Ana Štefok, rođena 1940. godine, zlatne pjevačke trenutke proživjela je 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, nastupajući i pobjeđujući na brojnim festivalima diljem Hrvatske i Jugoslavije.

Glazbeni put započela je na Prvom pljesku. Prvu festivalsku pobjedu ostvarila je na festivalu Vaš šlager godine 1968. s pjesmom 'Molitva' Kemala Montena i Sabina Varešanovića, da bi dvije godine kasnije pobijedila na Opatijskom festivalu s pjesmom 'Želim malo nježnosti i ljubavi' Alfija Kabilja.

Ana Štefok ostat će zapamćena po brojnim klasicima hrvatske zabavne glazbe poput 'Doviđenja, sretan put', 'Majko, nemoj plakati', 'Gitara Romana', 'Ljubav koju znam' te kajkavskim popevkama poput 'Međimurje zeleno'.

Od kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća Ana Štefok doživjela je nekoliko životnih tragedija nakon kojih je ostala osamljena i pritisnuta teškim životnim prilikama. U takvom okruženju je, nažalost, i preminula.

U čast Ane Štefok, prisjetimo se njezinih vječnih pjesama:

Majko, nemoj plakati
Želim malo nježnosti i ljubavi
Gitara Romana
Ljubav koju znam
Doviđenja, sretan put