'MIJENJAJ STVARI'

Corto koncertom predstavlja novi album

20.10.2011 u 15:16

Bionic
Reading

Bend Corto izdao je novi album 'Mijenjaj stvari', a 29. listopada održat će koncert i promociju u Hard Placeu od 20 sati

Nakon dugogodišnje pauze, album je objavljen u izdanju Croatie Records, a najnoviji singl je 'Kazalište lutaka', na kojem se Cortu pridružio Mile Kekin, frontmen Hladnog piva.

Pjesma je žešćeg zvuka, ironična i socijalno angažirana, baš kako smo navikli od Corta, te je prava najava albuma 'Mijenjaj stvari' na kojem bend sa svojim frontmenom Domagojem Vorbergerom iskreno progovara o nepravdi, ljubavi i svakodnevici svoje generacije.

Bend je nastao devedesetih godina u Zagrebu, a 2001. godine objavljuje debi 'Asfaltida', s kojeg su najzapaženiji singlovi bili 'Neonski vrtovi', 'Zagrebačkim ulicama' te 'Osjećaj me prati da sam fiju'.

Novi materijal snimljen je u studiju Andrej music, a kao najave objavljeni su singlovi za pjesme 'Pes', 'Dobro ti je rekla stara', 'Miki Komanjero' i 'Ispod zastave plave'. Bend je održao brojne koncerte i nastupe, a od posljednjih izdvajamo nastup na T-Mobile INmusic festivalu, na kojem je nastupio kao jedan od pobjednika natječaja mladih bendova.

Corto - Pes