RED, RED... RAČUN

Bankrotirao UB40

17.10.2011 u 08:15

Bionic
Reading

Slavni reggae bend UB40 objavio je da je, nakon 33 uspješne godine, bankrotirao

Grupa iz Birminghama, koja je prodala više od 70 milijuna ploča i 50 puta bila na vrhu glazbenih  ljestvica, objavila je ovih dana da je bankrotirala nakon 33 godine uspješne karijere.

Četiri člana grupe sada su službeno bez pennyja nakon što su ih sudskim procesima pritisnuli poreznici, piše britanski Telegraph. Sud u Birminghamu objavio je da su Brian Travers, Jimmy Brown, Terence Oswald (obožavateljima poznat kao Astro) i Norman Hassan bankrotirali. Slučaj je pokazao i loše poslovanje diskografske kuće i menadžmenta tvrtke DEP International koja je utjecala na to da se grupa raspadne.

Ironično, bankrot je objavljen u isto vrijeme kad je UB40 dobio nagradu Performing Rights Society u pubu Kings Heath u Birminghamu – mjestu gdje je prvi put nastupio 1978. godine. Porezne muke nisu primijećene na glazbenicima koji su počastili svoje obožavatelje dobrim koncertom. Financijski problemi bili su razlog za to što su Ali Campbell i Mickey Virtue ranije napustili grupu. 'Zbog toga sam otišao. Bankrot je neizbježan i ostali ne mogu više reći da ih nisam upozorio', rekao je ranije ove godine Ali Campbell, priznavši da su većinu novca potrošili na vrhuncu slave. 'Osamdesetih smo živjeli u hotelima s pet zvjezdica i spiskali puno novca', rekao je. 'Ne znam zašto me nisu htjeli slušati kad sam počeo govoriti o našim financijskim problemima. Bio sam s njima 28 godina i snimili su 24 albuma. Sada smo posvađani i razbijeni', rekao je Ali Campbell.