ODABRANA MEĐU 150

'Paranoid Android' najbolja pjesma u posljednjih 15 godina

14.10.2011 u 12:49

Bionic
Reading

Britanska grupa Radiohead ima razloga za slavlje, jer im je pjesmu iz 1997. glazbeni časopis New Musical Express odabrao kao najbolju

Slavni britanski glazbeni časopis NME složio je popis 150 najboljih pjesama u posljednjih 15 godina, a na prvom se mjestu našla Radioheadova 'Paranoid Android'.

Na drugom mjestu je Arcade Fire s 'Rebellion', treći su OutKast s pjesmom 'Hey Ya', četvrti The Strokes s 'Last Nite', a peta je pjesma 'Mr. Brightside' The Killersa.

'Paranoid Android' nalazi se na Radioheadovu albumu 'OK Computer' iz 1997. i jedna je od njihovih najpoznatijih pjesama.

Vokal sastava karizmatični je Thom Yorke. Skupina je često okarakterizirana kao jedna od najboljih i najinovativniji svih vremena.

Probitak su doživjeli preko hit singla 'Creep', a zatim i odličnog albuma 'The Bends', da bi vrhunac postigli izdavanjem albuma 'OK Computer', koji je pobrao vrhunske kritike širom svijeta i više puta proglašavan remek-djelom i najboljim albumom svih vremena.

Zanimljivo je da ovo nije jedina pjesma skupine Radiohead na popisu pa su se tako na nižim pozicijama našli i 'Let Down', 'No Surprises' i drugi hitovi.