NITKO KAO KOJA!

Veličanstven i eksplozivan nastup Disciplin a kitschme

10.10.2011 u 01:08

Bionic
Reading

Dva bisa i dva sata stopostotnog heavy bass groovea u prepunom prostoru pregrađene velike dvorane Tvornice kulture u kojem je Disciplin a kitschme zvučala kao savršeno podmazana mašina tvoreći neponovljivi zvučni zid buke koju je predvodio jedan, jedini i neponovljivi Koja uz fenomenalno uvježbanog bubnjara Bucu te aritmičnu Manju prikladnih glasovnih sposobnosti

'Kako su dobri', 'Ovo je fenomenalno', 'Stvarno sam ugodno iznenađen', 'Super su' - samo su neki od mnogobrojnih komentara koji su se mogli čuti među publikom koja je imala prilike po prvi puta doživjeti grupu Repetitor, koja je pak svojim energičnim nastupom savršeno zagrijala dvoranu Tvornice kulture za nastup Disciplin a kitschme. Dok je prva pjesma ostavila publiku u tišini, druga izvukla pokoji pljesak, već nakon treće okupljenoj publici postalo je jasno da prisustvuje nastupu vrhunskog post rock benda čija je zadnja pjesma natjerala publiku na gromoglasni pljesak, uzvike odobravanja i poštovanja te neskriveno iskreno oduševljenje. Tko ih je već gledao, zna da malo koga mogu ostaviti ravnodušnim. Ponovno su Milena na bubnjevima, Ana Marija na basu i Boris na gitari bili fenomenalni i još jednom dokazali da zaslužuju svjetsku slavu.

A onda je došao superheroj Koja i započeo dvosatnu šetnju kroz 30 godišnji opus svojih devet albuma s naglaskom na aktualni 'Uf!'. Mudro dozirajući pjesme s najnovijeg albuma, Koja je već kao treću pjesmu zasvirao 'Nemoj (da bacaš betonske table…)' s prvog albuma 'Sviđa mi se da ti ne bude prijatno' iz 1983. godine i bacio publiku u trans. Koja je u nedjelju navečer u Tvornici kulture imao svoju probanu i najvjerniju publiku koja je zajedno s njim, Manjom i Bucom pjevala sve pjesme uglas. Štoviše, u više je navrata vrlo lako nagovorio publiku da umjesto njega pjeva refren.

Savršen razglas, odlična rasvjeta, raspjevana publika, Koja u elementu, vrhunski bubnjar, nešto slabija i scenski aritmična Manja te Jurij Novoselić kao gost na klavijaturama (koji gostuje i na aktualnom albumu 'Uf!'), izmamili su osmijeh publici koja je u nedjelju navečer svjedočila jednom od najboljih nastupa Disciplin a kitschme posljednjih desetak godina.

'Ako ti je glasno', 'Prestani da mrziš', 'Neukusu treba reći ne!', 'Društvena mreža' i 'Šta je to što drži danas tvoju pažnju?' pjesme su koje je Koja predstavio s aktualnog albuma naišavši na odane fanove koji su sve riječi znali napamet dodavši pjesmama dodatni groove. Ostatak nastupa doista je bila šetnja kroz povijest Discipline kičme i hitove za sva pokoljenja! Veličanstven koncert!