Glazba LUPA PROMOTION:

'Nije bilo manipulacija u prodaji ulaznica za U2'

  • Autor: I. T.
  • 30.3.2009 9:48:44
  • 30.3.2009 9:26:43

Lupa promotion, organizator koncerta U2 u Zagrebu, tvrdi da nije bilo manipulacija u prodaji ulaznica za koncert te poziva kupce ulaznica da ih nikako ne kupuju na crnom tržištu jer postoji mogućnost drugog koncerta

Nakon što su neki mediji spomenuli manipulaciju u prodaji ulaznica za koncert grupe U2, Lupa promotion kao lokalni promotor i organizator koncerta U2 demantira mogućnost manipulacija ulaznicama.

U Lupi tvrde kako za ovaj koncert nije podijeljena ni jedna ulaznica besplatno jer je to odredba ugovora koji su potpisali s Live Nationom. Ni medijski pokrovitelji nisu dobili besplatne ulaznice, kako je do sada bio običaj za sve koncerte. Također, besplatne ulaznice nije uzeo ni Live Nation, ni menadžment benda niti sponzor turneje. Sve ulaznice bile su u prodaji.

Što se tiče same organizacije prodaje ulaznica, ona nije u nadležnosti Lupa promocije, već je to u nadležnosti Ticketproa. Pritisak na kupnju ulaznica, u što smo se i sami mogli uvjeriti, bio je nevjerojatno velik. Kapacitet Dinamova stadiona je 63 tisuće, a prema procjenama nekih medija, samo je u Hrvatskoj u redovima za ulaznice stajalo stotinu tisuća ljudi. Uzmemo li u obzir da je svatko kupio tri ulaznice, a 30 tisuća ulaznica je ujutro bilo pušteno u prodaju preko prodajnih mjesta (druga polovina je prodana putem fan kluba i interneta), znači da je samo desetina onih koji su čekali u redovima mogla te ulaznice ujedno i kupiti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više