NA SUĐENJU DR. MURRAYJU

Tužitelj prikazao zastrašujuće slike Jacksona prije smrti

28.09.2011 u 13:05

Bionic
Reading

Započelo je suđenje dr. Conradu Murrayju na kojemu je već prvi dan tužitelj pokazao fotografiju Michaela Jacksona snimljenu na dan smrti

Suđenje Conradu Murrayju, liječniku Michaela Jacksona, počelo je u utorak, kad je državni odvjetnik David Walgren šokirao sve prisutne. Naime, u zgradi suda u Los Angelesu pokazao je fotografiju besvjesnog pjevača na bolničkim kolicima. S tom fotografijom, snimljenom 25. lipnja 2009. godine, usporedio je fotografiju snimljenu samo dan ranije na kojoj se vidi kako se Jackson priprema za turneju.

'Što se dogodilo u tih 12 sati između probe i njegove smrti?', pitao se tužitelj i tako aludirao na grešku Jacksonova liječnika. Tužitelj je govorio sat vremena, a liječnika je optuživao da je pjevača usmrtio narkozom i lijekovima.

Umjesto da motri njegovo stanje nakon što mu je dao sedative, dr. Conrad Murray razgovarao je telefonom s prijateljima i raznim tvrtkama – rekao je Waldgren u uvodnoj riječi. Dok je Jackson ležao, Murray je, navodi tužiteljstvo, slao e-mail osiguravajućoj tvrtki raspitujući se o pjevačevoj polici i govoreći im da su izvještaji o Jacksonovu lošem zdravstvenom stanju pogrešni.

Ispis telefonskih poziva pokazao je da je u 11.51 sat po lokalnom vremenu Murray nazvao svoju djevojku, konobaricu Sade Anding, a pet minuta kasnije Anding je preko telefona čula 'buku' nakon koje joj se Murray više nije javio na telefon, prenosi Telegraph.

'Michael Jackson potpuno je vjerovao svojem liječniku. To ga je stajalo života', ustvrdio je tužitelj koji je na sudu pustio i audiosnimku na kojoj se čuje u kakvom je stanju Jackson bio prije smrti.

Jackson je, podsjetimo, umro 25. lipnja 2009. u 50. godini u svojoj kući. O njemu se tada brinuo optuženi dr. Murray. Obdukcija je pokazala da je umro od 'akutnog trovanja' propofolom čije je djelovanje bilo pojačano sredstvima za smirenje. Propofol se inače koristi za narkozu.