Glazba LISINSKI, 13. LISTOPADA

Tereza, Gabi i Radojka za glazbene sladokusce

  • Autor: tportal.hr
  • 23.9.2011 14:23:40
  • 23.9.2011 13:28:32

Koncert Hrvatske dive, koji će okupiti Terezu Kesoviju, Gabi Novak i Radojku Šverko, održat će se u četvrtak, 13. listopada u 20 sati, u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko uz vrhunski prateći orkestar pod vodstvom Ante Gele tijekom dvosatnog koncertna izmjenjivat će se sa svojim najvećim hitovima koje su stvarale tijekom dugogodišnjih karijera.

Tereza Kesovija, dobitnica priznanja Porin za životno djelo, jedina je hrvatska izvođačica koja je čak četiri puta rasprodala koncerte u jednoj od najljepših dvorana na svijetu – pariškoj Olympiji, umjetnica koju jednostavno obožavaju Hrvatska i Francuska te kojoj se divi cijeli svijet.

Gabi Novak, prva je dama hrvatske šlageristike, velika muza i supruga Arsena Dedića. Otkako je krajem pedesetih u Zagrebu sudjelovala na jam sessionu s Louisom Armstrongom i pjevala s Kvartetom Boška Petrovića, do nastupa na jazz festivalima na Bledu i suradnji s Herbom Gellerom, Johnom Lewisom, Artom Farmerom, Garyjem Burtonom, Zagrebačkim Jazz Kvartetom i B. P. Conventionom, Gabi Novak uvijek je podsjećala kako je njezin vokalni stil deriviran iz popularnog jazza na tragu Doris Day, Peggy Lee i Helen Merrill.

Radojka Šverko poznata je po raskošnom volumenu glasa, njegovoj boji i zapaženim nastupima na brojnim festivalskim nastupima u zemlji (Splitski festival, Zagrebfest, Vaš šlager sezone) i inozemstvu. Na festivalu u Rio de Janeiru 1971. za izvedbu pjesme 'Svijet je moj', kompozitora Alfija Kabilja, dobiva priznanje The Most Outstanding Performance, čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon glasovite Janis Joplin.

Koncertom hrvatskih diva 13. listopada u Lisinskom započinje turneja koja će se početkom 2012. nastaviti na prostorima cijele regije.

Radojka Šverko: Kud plovi ovaj brod
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više