Natali Dizdar

'Pronađi put'

27.03.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Drugi album talentirane Natali nije album koji će je lansirati na vrhove top ljestvica, ali nema sumnje da posjeduje kvalitete kakve bi mnogi njezini kolege sa scene poželjeli na svojim albumima

Drugi album nekog novog izvođača uvijek je potvrda njegovog talenta i pravi početak uspona ili pak pad i dokaz da se prvi album dogodio slučajno.

Natali je, kao što je poznato, isplivala na površinu zahvaljujući Story Super Nova Talent Showu, koji je za nju bio odskočna daska i pravi potez u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Zahvaljujući nastupu na spomenutom showu i predstavljanju najširoj mogućoj javnosti, Natali je jasno i glasno dala do znanja da smo dobili pjevačku zvijezdu nove generacije koja ima što pokazati. Na svu sreću, Natali je ipak na prvo mjesto za pokazivanje stavila svoj prekrasan glas, a potom sve ostalo. Da ne bi bilo zabune, Natali je i oku lijepo stvorenje, a ne samo uhu. Ukratko, Natali Dizdar pjevačica je A klase.

 

 

Prvi album potvrdio je njezin neosporni talent i porinuo je u divlje more hrvatske estrade. I nakon tri godine rada napokon smo dočekali i drugi album, koji je pomalo zbunjujući. Za nekoga tko još uvijek nije zabetonirao svoju poziciju na vrhu prehrabar jer pokušava nametnuti neki svoj standard. Standard odgovara globalnoj glazbenoj sceni jer posjeduje kvalitetu koju Natali vrlo odlučno nosi svojim glasom, Coco Mosquito svojim aranžmanima i čitav niz vrhunskih autora svojim pjesmama. Prije svega Dino Šaran (Letu štuke), potom Petar Beluhan (Mayales), Darko Rundek, ali i Aleksandar Liljak, Vladimir Mirčeta itd.

 

 

Nema sumnje da je gospođica Dizdar vrhunska pjevačica predivna glasa i neskrivene senzualnosti, no isto tako jasno je da ne može baš svakome sjesti. Mekano, zavodljivo, smooth… Idealno za ljetnu žegu i hedonizam u hladu na +40. No, za uspjeh u Hrvatskoj još joj uvijek nedostaje jedan megahit kojega nema na ovom albumu. A u Hrvatskoj se uspijeva s velikim hitom, a manje s odličnim albumom. Nove se pjesme nalaze negdje na putu do hitova, ali teško da će dostići ijedan broj jedan u Hrvatskoj.

 

 

 

Ukratko, 'Pronađi put' nije album koji će Natali dovesti do vrha, ali ni album koji će je vratiti unatrag. To nije novi vjetar u leđa, ali je jedan lijep album s mnogobrojnim kvalitetama, prekrasnim pjesmama i specifičnom senzualnošću kakva se rijetko sreće. I koliko god su svi spomenuti i nespomenuti autori sjajni autori, nekako ostaje dojam da još uvijek nije pronašla autora koji bi sto posto pogodio glazbu i aranžmane s kojima se može stopiti. 'Pronađi put' je vrlo dobar album, no nedovoljno dobar da je lansira na sam vrh i tamo podupre dok ne dočekamo sljedeći.

 

 


Ocjena: 8/10

Izdavač: Agapa