METALFEST CROATIA 2012.

U Zadar stiže i Legion of The Damned

09.09.2011 u 16:16

Bionic
Reading

Nizozemski death/thrash metalci Legion Of The Damned peti su bend koji je potvrdio svoj nastup na Metalfest Open Air Festivalu iduće godine u Zadru

Metalfest Open Air Festival 2012. će se od 2. do. 5. lipnja godine održati na poluotoku Puntamika u Zadru.

Legion Of The Damned priča započinje 1992. godine, kada nastaje bend imena Occult, koji od 1994. pa do 2003. objavljuje pet studijskih albuma, da bi 2005. promijenio ime u Legion Of The Damned. Već od prvog albuma s novim imenom, 'Malevolent Rapture', glazba dobiva novu dimenziju i počinje uspon na metal ljestvicama, koji traje sve do današnjih dana i novog albuma 'Descent Into Chaos', označenog kao vrhunac cjelokupne karijere benda.

Glavni adut Legion Of The Damneda su agresivni, beskompromisni i energični nastupi, zbog kojih su u samo nekoliko godina pridobili velik broj fanova i prometnuli se u jedan od najznačajnijih bendova thrash/death scene.

Prije Legion Of The Damned, nastup u Zadru potvrdili su Hypocrisy, Blind Guardian, Kreator i Ensiferum.

Podsjećamo da je ponedjeljak, 12. rujna 2011. do ponoći zadnji rok za prijavu bendova koji žele nastupiti na festivalu, a sve informacije o načinu prijave mogu se naći na internet stranici (http://www.hr.metalfest.eu/bandregistry.html). Svi prijavljeni bendovi će putem e-maila s kojeg su ispunili prijavu dobiti upute o daljnjem tijeku odabira.

Ulaznice za Metalfest Croatia 2012. kreću u pretprodaju od ponoći 1. listopada (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html).