KRALJ FUNKA ŽIVI VJEČNO

Legendarni Dino Dvornik napustio nas je prije tri godine

07.09.2011 u 14:36

Bionic
Reading

Prisjetimo se legendarnog Dine Dvornika koji nas je napustio prije točno tri godine

U noći sa 6. na 7. rujna u 44. godini prestalo je kucati beskrajno ritmično srce tate domaćeg funka, jednog i jedinstvenog Dine Dvornika. Iako je živio burno, stalno jureći životnim stazama u petoj brzini, umro je tiho, u snu, u vlastitom domu.

Dino je iza sebe ostavio suprugu Danijelu, kćer Ellu, brojne štovatelje i nasljedovatelje, sedam studijskih albuma i velik broj hitova koji bi se na prvo uho uvukli u glavu, a na peto već postajali čisti evergrini. Sjetimo se samo nekih: 'Jače manijače', 'Ljubav se zove imenom tvojim', 'Zašto praviš slona od mene', 'Ella ee', 'Ti si mi u mislima', 'Ja bih preživio', 'Afrika' te posljednji hit 'Hipnotiziran'.

Svojim beskrajno zaraznim pjesmama višestruko je obogatio hrvatsku glazbu, postavši ocem i kraljem hrvatskog funka, kojim je 'vladao' s nevjerojatnom količinom šarma, ritma i glazbenog autoriteta.

Na posljednji počinak Dino je prije tri godine ispraćen tulumom uz vlastite pjesme, a tako ćemo ga se i mi prisjetiti – veselim i pomalo sjetnim pjevušenjem uz njegove nezaboravne hitove. Prisjetite se i vi s nama jedinstvenog Dine.

Ljubav se zove imenom tvojim

Ti si mi u mislima

Zašto praviš slona od mene