JACQUES HOUDEK

Već su mi na audiciji prišla tri scouta

06.09.2011 u 12:47

Bionic
Reading

Nakon što ste saznali gotovo sve o audiciji Jacquesa Houdeka za 'X Factor', zvijezda jeseni stigla je i nama u goste, otkrivši preostale tajne, usput iznijevši svoje motive, očekivanja i stavove o velikom šouu

Na audiciju za osmu sezonu 'X Factora' prijavilo se 250 tisuća kandidata, a vi ste ušli u najboljih sto, što nam se već sada čini kao veliki uspjeh.

Tako je. Je, velik je, ali vjerujem da mogu ići dalje. Nisam vidio konkurenciju, jer nisam baš imao vremena, ali vjerujem u sebe.

Prošli ste audiciju i sad imate priliku otići vrlo daleko, no jeste li razmišljali da bi vam eventualno rano ispadanje (s obzirom na naš mentalitet, sve osim finala i konačne pobjede je prerano) moglo naškoditi?

Razmišljao sam dosta o tome kad sam se prijavljivao. Što ako? No što ako ne probam? Silno sam želio vidjeti kako bih se snašao u takvoj situaciji i dobio sam potvrdu da je ovo što radim dobro. Sve je to rizik, ali ja vjerujem da eventualni neuspjeh ne može uzdrmati moje fanove, a to mi je najvažnije. Na ljude u kojima ne osjećam ljubav prema sebi ni inače ne računam, tako da me nije briga što će oni reći. Na kraju, odlučio sam se igrati i mislim da si to mogu priuštiti.

Kao jedan od razloga prijave u šou spomenuli ste i težak život u Hrvatskoj.

Hrvatska je divna zemlja, no mi svi skupa toliko patimo u njoj da je jako licemjerno osuđivati osobu koja se odluči potražiti sreću izvan zemlje. To jednostavno ne razumijem budući da svi znamo kakvo je stanje kod nas.

Vratimo se svjetlijim temama. Što vas se najviše dojmilo na audiciji, a čime ste vi očarali producente i žiri?

Produkcija šoua je nevjerojatna! Sve je savršeno organizirano. Osim toga, nikad u deset godina, koliko nastupam, nisam imao bolje ozvučenje. Producente je najviše fascinirala moja životna priča. Kad sam u ožujku došao pred njih, pitali su me, po navici, kakvu tužnu priču imam za njih, a ja sam im odgovorio da nemam tužnu priču jer sam sretan čovjek. To ih je jako ugodno iznenadilo, budući da je 'X Factor' prepun tugaljivih životnih sudbina. 'X Factor' je sve samo ne pjevanje i producentima su jako važne te pozadinske ljudske priče.

Treba li se u šou poput 'X Factora' za budući uspjeh popeti na najvišu stepenicu ili je dovoljno svidjeti se važnim ljudima?

Mislim da nije nužno baš pobijediti. Svih 12 finalista dobije itekako veliki prostor za odličan start, no o osobi ovisi koliko će ga iskoristiti. U posljednjih pet sezona jedino je Leona Lewis napravila karijeru, no jedino ona je i imala taj potencijal. Meni su već na audiciji prišla tri scouta. Prošla su vremena kad su agenti pronalazili zvijezde na aerodromima i kafićima. Sad se to događa u emisijama poput 'X Factora'.

No bez obzira na to kakav bio završni rezultat, jako sam guštao u svemu. Ako uspijem, to će biti moj novi početak, no ako ne, imat ću o čemu pričati do penzije.