DOKUMENTARAC NA DAR...

Pearl Jam slavi dvadeseti rođendan u Movieplexu

05.09.2011 u 14:45

Bionic
Reading

Jedan od najvećih bendova svih vremena, Pearl Jam, odlučio je svoj dvadeseti rođendan proslaviti 20. rujna uz premijeru dokumentarca u režiji nagrađivanog producenta i novinara Camerona Crowea. Ekskluzivitet na hrvatski kino-tulum godine i najiščekivaniji dokumentarac ima Movieplex u Splitu, Osijeku i Zagrebu

Interes za dokumentarac Pearl Jama (koji je u Zagrebu svirao 2006. godine) tolik je da je jedna dvorana Movieplexa u Kaptol centru Zagreb već rasprodana. Organizatori su za tu priliku otvorili još jednu dvoranu koja će u isto vrijeme, u 21 sat, pustiti iščekivani dokumentarac.

Dokumentarac u povodu dvadesetog rođendana Pearl Jama trebao bi detaljno prikazati portret jednog od najuspješnijih rock bendova, u u viziji Camerona Crowea, nagrađivanog producenta i novinara.

Pearl Jam je poznat i kao jedan od najboljih live bendova na svijetu

Film će se, kako kažu u Movieplexu, prikazati u HD razlučivosti slike i kristalnom digitalnom zvuku. Soundtrack filma sastoji se od dvadeset najvećih skladbi benda, a izlazi istoga dana u izdanju Columbia Recordsa i Sony Musica. Pjesme za album također je izabrao Cameron Crowe, tako da savršeno nadopunjuje film.

Film bi trebao biti vjerni prikaz kronike nastanka benda, kaosa koji je nastao nakon što su dosegnuli zvjezdani status, njihov uzmak od slave uzrokovan nagonom za očuvanjem vlastitog integriteta i stvaranjem intimnog kruga u kojem su mogli stvarati onu vrstu glazbe u koju i vjeruju. Trebao bi biti svojevrsna proslava slobode koja je omogućila bendu da stvori glazbu, a da ne izgube sebe ili svoje obožavatelje u tom procesu.

Ovaj izuzetni dokumentarac daje publici intimni uvid u putovanje Pearl Jama satkano od ulomaka iz više od 1200 sati nikad prije viđenih snimljenih materijala i preko 24 sata intervjua i snimki uživo njihovih nastupa.

Pearl Jam i nakon dvadeset godina ostaje jedan od najvećih bendova na svijetu. S preko 60 milijuna prodanih albuma u svijetu i dalje nastavlja stvarati izvrsnu glazbu. Pearl Jam trenutno u studiju snima deseti album.

Ulaznice za glazbeni dokumentarac Pearl Jam Twenty u pretprodaji su na blagajnama kina Movieplex u Zagrebu i kinima Cineplexx u Osijeku i Splitu.