POTOCI SUZA

Jacquesova konkurentica potopila O2 Arenu

05.09.2011 u 14:31

Bionic
Reading

Dok Jacques s hrvatskim medijima dijeli doživljaje s audicije na 'X Factoru', na pozornici londonske O2 Arene nižu se pravi slavuji, ali i pokoja promukla vrana

Niti ove subote nismo dočekali Jacquesov nastup, baš kao da ga autori, poput šećera, čuvaju za sam kraj, no nekoliko raspjevanih mladaca i pokoji roker u najboljim godinama rasplesali su naše udove i razigrali suzne vrećice (videa pogledajte klikom na podnaslove).

16-godišnji Luke stigao je u Arenu s dvjema mislima – rasturiti pjesmom i osvojiti šarmom. Dok je za pjevanje pobrao ovacije, što se tiče šarma, vjerujemo da će do penzije biti glavna faca u kvartu. Ne samo da je prštao sigurnošću i samouvjerenošću, već je svojoj simpatiji, članici žirija Tulisipred punom Arenom i milijunima ljudi pred TV ekranima izjavio ljubav zaradivši pritom poljubac. Sve u svemu, k'o grom.

Nakon mlađahnog Lukea dolazimo do njegove opreke – 42-godišnji David davno je napustio školu i primio se hvatanja zvjezdanih visina, što mu još nije pošlo za rukom, te je zaključio da mu nema druge nego steći slavu na 'X Factoru'. Gospodin u najboljim godinama oprašio je marsovske paukove s nevjerojatnim nabojem, snažno, na tragu znatno slavnijeg imenjaka u mladim danima, usput se unoseći članovima žirija u lica, trčeći arenom te podigavši publiku na noge. 'Bilo je toliko krivo da je bilo odlično', prokomentirao je nastup Gary Barlow.

Nastup koji je označio vrhunac treće audicije je onaj Jade Richards koja je svojom interpretacijom pjesme 'Someone Like You' britanske pjevačice natjerala suze na oči punoj areni i (gotovo) svim članovima žirija. Potoke suza izmamila je odličnim nastupom obojenim gotovo opipljivom emocijom. Bolje poznavatelje 'X Factora' i njegovih inačica podsjetila je na finalisticu prošlogodišnjeg australskog 'X Factora', Sally Chatfield

Nakon što smo riješili slavuje, red je na vranu. Ime joj je Michael Lewis i nije zgrozila samo nas, već sve članove žirije. I to već drugi put, jer je i prošle godine bio na 'X Factoru'. Budući da ne želimo biti zločesti, nećemo ga komentirati, već prepustiti vama vlastite zločeste komentare.

Na kraju Jacquesov novi spot, čisto usporedbe radi:

Jacques: Srećom imam tebe