NAGRADNJAČA

Irski bendovi u Tvornici kulture - dobitnici ulaznica

07.09.2011 u 10:53

Bionic
Reading

Tvornica kulture u Malom pogonu 8. rujna predstavlja koncert triju irskih bandova - School Toura, Patricka Kellehera & His Cold Dead Handsa i Catscarsa. A tportal.hr svojim čitateljima poklanja 4x2 ulaznice

Catscars je solo projekt Robyn Bromfield, članice Cold Dead Handsa i Children Under Hoofa, inspiriran coldwaveom, synth popom, i ambijentalnom muzikom te naravno, mačkama.

Pored mačaka, Robyn jako voli Korg (i Korg DS-10!). Catscars efektno oslikava i nadilazi svoje inspiracije svojim filmskim album prvijencom 'Construction'.Ovo je vrsta muzike koja nije smišljena u studiju, nego u labaratoriju ludog naučnika. Inspirariana Johnom Carpenterom, Vangelisom i (ne)zdravom dozom 80's New Wavea, Robyn Bromfield – alias Catscars – je proizvela zvuk pun filmske tenzije sa mračnom dušom u svojoj jezgri.

Patrick Kelleher je najuspješniji mladi glazbenik u Irskoj u protekle dvije godine. On je član jedne scene za kojeg se najviše vjeruje da će prvi postati internacionalno priznat i slavljen, a svakako je sigurno da je nova irska scena fascinatna. U Irskoj je već legenda i inspiracija za čitav val mladih DIY glazbenika kućne radinosti, kako zbog kvalitete njegovog prvijenca 'You Look Cold', tako zbog svoje šarmantne osobnosti.

School Tour je solo projekt Gerarda Duffya koji dolazi iz Donegala, Irske. Gerrard Duffy je zaljubljenik u osamdesete, čovjek koji je uz Patricka Kellehera od dana kad je on slušao Rorya Gallahera i Shakiru. Gerard koristi razne oblike neuobičajenih instrumenta i električnih igračaka da sklada svoje pjesme, praveći na stolu i bini jedan zabavni nered žica, pedali, tipki, prekidača, slajdera...

Po dvije ulaznice osvojili su:

Suzana Orešić
Annemarie Vučetić
Ana Janeković
Leo Jerkić