X-FACTOR

Evo tko je najljuća konkurencija Jacquesu Houdeku

30.08.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Dok Jacques Houdek i hrvatski puk nestrpljivo čekaju njegovih pet minuta britanske slave, mi vrijedno pratimo potencijalnu konkurenciju

Dok nervozno očekujemo nastup Jacquesa Houdeka na audiciji 'X Factora', ne sjedimo prekriženih ruku, već pažljivo snimamo potencijalnu konkurenciju, kako bismo već nakon audicijskog kruga otkrili u kojem grmu leži raspjevani zec i opasnost po naše gore Jacquesa.

Nakon prve dvije emisije strogi ocjenjivački nos zasvrbio nas je svega nekoliko puta, no muški, te smo uočili nekoliko velikih zvijezda u tijelima amatera. U nastavku slijedi, samo za vas, nas i Jacquesa, ako nas čita – top 5 prvog dijela audicija (video otvorite klikom na naslovne linkove):

22-godišnji radnik u tvornici kolača živi s roditeljima koji nisu niti znali da se prijavio na audiciju. Vidjevši ga na stageu, nemalo su se iznenadili, a slično je reagirao i žiri, koji je Craig oduševio samouvjerenim i energičnim nastupom, obogaćenim notom ljutnje i prkosa, čime je dodatno pojačao odlično vokalno izvedenu pjesmu Adele.

Boy bend sastavljen od pet mladića u rasponu od 23 do 25 godina pokušava se dovinuti do zvijezda na tragu svojih prethodnika poput slavnih Take That, a koliko se nama laicima čini, Take That su male bebe za Keyse. Hit 'I Need Dollar' odlično su otpjevali a capella, obogativši original reperskim umecima, čime su naglasili izvedbeno autorstvo. Sasvim smo sigurni kako Keysi slične stvari rade i na vlastitim stvarima, što će im osigurati uspješne dane poslije 'X Factora'.

Najsamouvjereniji nastup ponudila je 19-godišnja Misha Bryan koja je vrlo autoritativno otpjevala klasik Arethe Franklin, podigavši publiku i Kelly Rowland na noge, te pokupivši hvale i od ostatka žirija. Mishin 'Respect', i opet autorski obogaćen, vrijedan je poštovanja.

2. Djetinje oduševljeni 45-godišnji Johnny Robinson i njegova 'At Last' Ette James

Izuzetno simpatičan 45-godišnji Johnny Robinson i prije nego što je zapjevao osvojio nas je svojom djetinjom oduševljenošću pozornicom, žirijem i činjenicom da ima priliku nastupiti pred tolikim brojem publike. Takav skroman i zaigran s prvim taktovima klasika Ette James pretvorio se u nevjerojatno moćnu blues pjevačicu zarobljenu u pomalo smiješnom mršavom muškom tijelu. Nakon što je premoćna pjevačica oduševila žiri i publiku, u Johnnyjevo tijelo vratio se oduševljeni dječarac koji je nastavio veselo ćaskati sa svojim idolima, usput im zahvaljujući. Neodoljivo!

1. Sramežljiva Janet Devlin neodoljivog glasa u 'Your Song', Eltona Johna

Kad smo kod neodoljivog, 16-godišnju Janet Devlin pogledali smo prvi put i ostali zatečeni. Drugi put smo postali oduševljeni, treći put u potpunosti osvojeni. Sramežljiva Janet stigla je na audiciju iz zakutka Sjeverne Irske te joj je to bio prvi nastup pred publikom, što se osjetilo u prvim tonovima. Nakon što je glas nadvladao strah, Janet je u potpunosti zavladala dvoranom, publikom, žirijem i nama, te još uvijek šeće našim zvučnim kanalima.

Nakon prve dvije epizode, možemo samo reći kako Jacquesu neće biti nimalo lako. Čisto usporedbe radi, poslušajmo i njega: