DEVETI DAN

Špancireri uživali u nastupu žestokih Majki

28.08.2011 u 12:35

Bionic
Reading

Usprkos jakom vjetru, Varaždinci i njihovi gosti tulumarili su do kasno u noć i devetog dana Špancirfesta koji je obilježen nastupom žestokih Majki predvođenih domaćom rock ikonom, Goranom Baretom

Sve rokere razveselio je i Električni orgazam, a na Špancirfestu su, između ostalih, nastupili DJ-ica Niki Belucci (28), Louder, Madre Badesa (Stančić) i ABBA Real Tribute (Korzo).

I danas, zadnjeg (desetog) dana Špancirfesta, ulice Varaždina prepune su izviđača i performera. Unatoč oblačnom vremenu, već je sad puno šetača, a svi kao da se zagrijavaju za finale Špancirfesta, kada će na MTV pozornici nastupiti Asian Dub Fundation.

U deset dana na tri pozornice održana su ukupno 43 koncerta, a najzvučnija imena ovogodišnjeg festivala su svakako Morcheeba i Asian Dub Foundation

'Špancirfest je u jednoj rečenici festival dobrih emocija. Kako drugačije nazvati festival o kojem se toliko priča, zbog kojeg ljudi čak prekidaju godišnje odmore i dolaze s mora da bi bili u Varaždinu u vrijeme Špancira. Trudimo se svake godine dati nešto novo, promijeniti nešto, a sve da bi Špancirfest bio što zanimljiviji gostima i što ugodniji Varaždincima', smatra Branka Tropp, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina.