ZVIJEZDA GABI

Ogroman interes za 4. Jazzarellu

24.03.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Sudeći po okupljenim novinarima koji su jedva stali u dvoranu Hotela Astoria, interes za ovogodišnji Ghetaldus All Women Jazz Festival više je nego velik

Pred izuzetno velikim brojem okupljenih novinara na današnjoj je konferenciji za medije predstavljen 4. Jazzarela - Ghetaldus All Women Jazz Festival koji će se održati od 2. do 5. travnja u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Konferenciju je otvorio direktor festivala i čovjek kojeg je pročelnik za kulturu grada Zagreba Duško Ljuština nazvao dobrih duhom jazza grada Zagreba Dražen Kokanović, koji je najviše pažnje posvetio otvorenju Jazzarele, gdje će nastupiti Gabi Novak uz pratnju Tha Jazz All Stars ansambla i uz direktan prijenos na Radiju 101, iz čega će se izroditi i live album. Uz Kokanovića i Ljuštinu, na konferenciji su govorili Davor Hrvoj i Andrej Grim kao čelni ljudi radijske emisije Jazz štand u sklopu koje će biti i direktan prijenos nastupa Gabi Novak, te osobno Gabi Novak, koja je izrazila iskreno zadovoljstvo što će nastupiti i najavila repertoar koji će se sastojati od presjeka njezine karijere počevši od 50-ih na ovamo.

Patricia Barber Quartet

Hrvoj je uz priču o nastanku i postojanju radijske emisije 'Jazz štand', koja će uskoro proslaviti i svoje 1101 izdanje, izrazio iskreno oduševljenje direktnim prijenosom velikog koncerta Gabi Novak posebno apostrofirajući vrhunske prateće glazbenike koji će Gabi pratiti na koncertu. Dakako, predstavljen je i ostatak programa u sklopu kojeg dan kasnije, 3. travnja, nastupa Grace Kelly Quintet, 4. travnja Patricia Barber Qartet te na zatvaranju, 5. travnja, Stacey Kent Quintet. Posebno je vrijeme bilo posvećeno Grace Kelly kojoj je tek 17 godina, ali je već osvojila svijet svojim sjajnim nastupima te dobila pohvale nekih od najznačajnijih džezista današnjice.