U RUJNU

Stiže novi box set Jimija Hendrixa

24.08.2011 u 09:35

Bionic
Reading

Fanovi legendarnog gitarista ponovo će imati što za slušati cijele jeseni, a ovoga puta riječ je o koncertnim snimkama

Experience Hendrix LLC i Sony Commercial Music Group najavljuju četiri nova CD-a u 'četvrtom valu' izdanja iz diskografske 'zalihe' Jimija Hendrixa, za ponedjeljak 12. rujna.

Novi paket izdanja fokusira se na Hendrixa kao koncertnog izvođača, a nosi naziv 'Winterland'. Moći ćete ga kupiti kao Deluxe Box Set od četiri CD-a ili kao osam 12'' vinila od 180 grama (Vinyl Audiophile LP Deluxe Box Set), a za skromnije fanove u prodaju će biti lansiran i jedan CD s odabranim najboljim trenucima, nazvan jednostavno 'Winterland Highlights'.

Paket donosi kompilaciju od šest različitih koncerata koje je u San Franciscu tijekom tri dana u listopadu 1968. Hendrix održao sa svojim bendom, slaveći dvije godine postojanja Jimi Hendrix Experience i promovirajući tada novi album 'Electric Ladyland'.

Albumi su ispunjeni rijetkim koncertnim izvedbama klasika kao što su 'Manic Depression', 'Are You Experienced', 'Tax Free', 'Little Wing', a tu je još i teško nabavljiva snimka intervjua sa samim Hendrixom te 36 stranica debela prigodna knjižica ispunjena nikad objavljenim fotografijama.

Povodom ovog izdanja, Fender je izradio posebnu novu gitaru Hendrix Stratocaster, koju je dizajnirao Alan Alridge