PROMETNA NESREĆA

Poginuo Louis, začetnik etno popa u bivšoj državi

31.07.2011 u 16:20

Bionic
Reading

Pjevač Ljubiša Stojanović Louis poginuo je u nedjelju ujutru u teškoj prometnoj nesreći na putu između Feketića i Vrbasa

Vijest je za agenciju Beta potvrdila subotička policija, a kako se navodi, 59-godišnji Stojanović poginuo je u lančanom sudaru u kojem je smrtno stradao i jedan državljanin Mađarske. U nesreći su teško ozlijeđene tri osobe, a još tri su zadobile lakše ozljede.

Jedan od glazbenika koji je bio s Luisom u trenutku nesreće rekao je agenciji Beta da ne zna kako je došlo do nesreće, jer su u tom trenutku svi putnici u automobilu koji je vozio pjevač spavali. Dodao je da je automobil u kojem su se vozili potpuno uništen.

Kako javlja B92.net, MUP Srbije priopćio je da je do prometne nesreće došlo kada je Stojanović, kao vozač Chryslera beogradskih registarskih oznaka, iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolničku traku. Prema priopćenju MUP-a, automobil kojim je upravljao Stojanović tom se prilikom sudario s vozilom marke Ford mađarskih registarskih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog smjera. Vozači oba auta su na mjestu poginuli, a ozlijeđeni su zbrinuti u Općoj bolnici u Vrbasu. Uzroci nesreće još se utvrđuju.

Ljubiša Stojanović Louis rođen je 25. lipnja 1952. godine u Leskovcu, a od 1970. godine je profesionalni glazbenik. Pjevač osebujna glasa i pojave ostat će zapamćen kao glazbenik koji je među prvima počeo spajati jazz s etno motivima Srbije. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima, a 1994. godine i službeno priznanje začetnika etno popa. Louis je do 2008. godine izdao 14 albuma. Iza sebe je ostavio suprugu i šestero dece.