KRAJ PETOGODIŠNJE STANKE

Evanescence pripremio novi album

21.07.2011 u 11:38

Bionic
Reading

Frontmenica Evanescenca Amy Lee, na oduševljenje svih fanova, najavljuje novi album

Američki rock sastav Evanescence nije objavio novi materijal od 2006. i albuma 'The Open Door', no frontmenica Amy Lee najavljuje novi studijski album koji bi trebao ugledati svjetlo dana 11. listopada.

Amy Lee se preselila u New York nakon udaje nedugo nakon završene turneje 2007. 'Pokušala sam ponovno naći sebe. Sva ta slava i publicitet nisam ja u potpunosti. Rađe bih bila nečiji prijatelj i normalna osoba, za promjenu. Htjela sam sama kupovati osobne namirnice i ne imati auto kao svaki drugi Njujorčanin. Zato sam odlučila napraviti mali odmak od karijere kako bih uistinu bila ja, bez Evanescenca', priznaje Amy.

Nakon petogodišnje stanke, Amy je sretna što se ponovno vratila u svijet glazbe. 'Ponovno se vratiti u glazbeni svijet sada je za

mene pravi pogodak', priznala je Amy za Rolling Stone.

Amy je zajedno s članovima benda na novom albumu zaposlila producenta Nicka Raskulinecza koji je poznat po svojim suradnjama s bendovima poput Deftones, Foo Fighters, Alice In Chains i brojnim drugim. Lee će na novom albumu iznenaditi fanove i debijem na harfi koju joj je poklonio suprug.

'Sjećam se kada sam prvi put čula MGMT, ostala sam oduševljena. Nalazim inspiraciju u glazbi kojom dominira sintisajzer i elektronski zvuk. Oduvijek sam voljela Portishead, Massive Attack i razne ostale elektronske bendove. Od nekih navedenih grupa vješto sam skupljala inspiraciju, kombinirajući elektronski zvuk s prepoznatljivim zvukom Evanescenca s novim elementima', izjavila je Amy Lee.

Također nadodaje kako sada ima mnogo više samopouzdanja kao glazbenica nego ikad prije, kako sama kaže, to se osjeti i na novom albumu. 'Zabavljali smo se radeći nove pjesme. Ne osjećam pritisak kao prije. Album ne mora nužno zvučati zastrašujuće darkerski', priznaje Amy.