SLUŠAJ I UŽIVAJ

Beogradski zbor nova senzacija na YouTubeu

13.07.2011 u 19:24

Bionic
Reading

Beogradski zbor Viva Vox sa skoro pola milijuna klikova na YouTubeu nova je glazbena atrakcija koja obrađuje pop-rock pjesme bez instrumentalne pratnje

Prema podacima YouTubea, videosnimka na kojoj beogradski zbor uživo i a cappella izvodi obradu pjesme 'Du hast' njemačke grupe Rammstein imao je nevjerojatnu gledanost. U nedjelju su u cijelom svijetu bili stoti po gledanosti u kategoriji glazbe, a 149. u svim kategorijama.

'Prvih dana po objavljivanju snimke imali smo nekoliko tisuća pregleda, a kada su ga otkrili u inozemstvu broj pregleda je za nekoliko sati skočio na 15.000, narednog dana na 150.000, a do sutradan na 300.000', izjavila je dirigentica zbora Jasmina Lovren.

Zbor pjesmu 'Du hast', poznatu po ogromnoj energiji i tvrdom zvuku, izvodi imitirajući glasovima zvuke svih instrumenata i efekata iz originalne verzije hita, ne služeći se pritom nikakvim instrumentima, piše Mondo.rs. Video je izrazito popularan u SAD-u, Kanadi, Rusiji, Australiji, Poljskoj i Njemačkoj.

Na repertoaru zbora koji postoji već šest godina su obrade pjesama popularnih izvođača kao što su Vampiri, ABBA, Michael Jackson, Tina Turner, Eric Clapton, Queen i drugi.

Viva Vox 'Du Hast'