PREPUN AQUARIUS

Do zadnje kapi znoja uz Skin

06.07.2011 u 06:43

Bionic
Reading

Još jedan bend, u nizu velikih bendova koji su prije više ili manje godina svojom posebnošću zvuka osigurali zapamćeno mjesto u povijesti rocka, vratio se zajedničkoj svirci i već drugi put nastupao pred hrvatskom publikom

Prostor zagrebačkog kluba Aquarius bio je premalen za sve fanove sada već kultnog benda Skunk Anansie. Sirova energija pjevačice Skin, čije vokalne sposobnosti gotovo opijaju, nije ostavljala nikoga ravnodušnim ni ovaj put, na drugom zagrebačkom nastupu benda.

U svom prepoznatljivom, pomaknutom stilu, u crnom svjetlucavom kombinezonu obavijenom perjem dvosatnom izvedbom iscijedila je zadnji atom snage iz svojih hrvatskih fanova. Skin je komunicirala s publikom kako to rijetki izvođači znaju, bila je spremna i za pokoji stage- diving u više navrata.

Iza Skunk Anansie je više od pet milijuna prodanih primjeraka albuma, a novi zvuk, s melodičnog dark rock albuma 'Wonderlustre',

ovaj put je bio glavni na repertoaru. Skunk Anansie i dalje znaju napraviti vrhunske refrene i lako pamtljive pjesme, ni pauza od 11 godina, koja je napokon prekinuta prošle godine nije bitno utjecala na njihov prepoznatljivi zvuk i energijom nabijene koncerte.

Još se osjeća onaj isti žar s početka njihove karijere, što su potvrdili sinoćnjim gostovanjem. Publika je imala nezaustavljivu potrebu pjevati sa snažno-krhkom Skin od početka do kraja koncerta na kojem su se redali novi hitovi i pokoji svevremenski, poput 'Hedonism', kojim su stekli kultni status.

Dva sata nedvojbenog energičnog spektakla i tri bisa nisu bila dovoljna glasovno i fizički motiviranoj publici, kojoj ni gužvanje u redovima krcatog Aquariusa nije pokvarilo dojam.