KONCERT U BOOGALOOU

Finska metal atrakcija Apocalyptica treći put u Zagrebu

27.06.2011 u 14:10

Bionic
Reading

Nakon što je na svom posljednjem zagrebačkom koncertu rasprodala koncertnu dvoranu Lisinski, u nedjelju, 3. srpnja u klub Boogaloo dolazi Apocalyptica, u sklopu turneje kojom promovira sedmi studijski album, prikladno nazvan '7th Symphony'

Od osnivanja benda 1993. godine, Apocalyptica je objavila šest albuma, a svjetsku slavu u početnoj fazi karijere stekla furioznim obradama metal klasika izvodeći ih isključivo na violončelima. Bend je originalno i nastao kao Metallica tribute bend s klasičnim instrumentima, a kroz kasnije faze počeo je izvoditi i vlastite skladbe. Prvi takav album bio je 'Reflections' iz 2003, na kojem je bubnjeve za polovicu materijala odsvirao Dave Lombardo iz Slayera. Kasnije je bend surađivao s mnogim imenima iz svijeta rock i metal glazbe, uključujući Rammstein, HIM, Bullet For my Valentine, a njihov najveći hit je skladba 'I'm Not Jesus' s Corey Taylorom na vokalu (Slipknot, Stone Sour) koja je u Americi provela dugo vremena unutar top 10 na rock i metal radiostanicama.

 

Novi album donosi osam instrumentala i četiri vokalne skladbe, a produkciju je odradio Joe Baressi, poznat po suradnji s Tool i Queens Of The Stone Age. Na novoj turneji bend nastupa u postavi tri violončela i bubnjar te s vokalom koji je zastupljen na otprilike pola set-liste. Bend je za nadolazeće ljeto već potvrđen za najveće europske festivale uključujući Sonisphere, Wacken, Hellfest i M'era Luna, a zagrebački koncert bit će jedan od rijetkih klupskih nastupa.

Kao predgrupa na zagrebačkom koncertu će nastupiti Riječani Father, najistaknutiji hrvatski metal bend, čiji je posljednji studijski album 'One Eon' pomeo domaću kritiku i oduševio fanove domaće rock i metal glazbe. Upravo su oni, po mišljenju mnogih relevantnih glazbenih stranica u zemlji, vlasnici najboljeg domaćeg izdanja unazad par mjeseci (tportal.hr, Vip.hr, Muzika.hr). Pet godina nakon prvijenca 'Inspirita' Father se vratio briljantnim novim albumom, s kojeg uskoro izlazi i prvi videospot za skladbu 'Venus & Mars', koja je svoju radijsku premijeru doživjela u poznatom 'Friday Rock Showu' legendarnog Brucea Dickinsona.

Ulaznice za ovaj koncert u prodaji će se pojaviti u utorak, 15. ožujka, po prvoj promotivnoj cijeni od 170 kuna. Nakon 1. travnja cijena je 180 kuna, a na dan koncerta 200 kuna.