VELIKI ČOVJEK

Umro Springsteenov saksofonist Clarence Clemons

19.06.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Poznat kao 'Veliki čovjek', zbog svoje fizičke veličine, Clemons je bitno odredio Springsteenov zvuk još sedmadesetih godina, pa nije kurtoazija kada The Boss kaže da je njegov odlazak 'neprocjenjiv'

Clarence Clemons, saksofonist u pratećem sastavu Brucea Springsteena E Street Band, umro je u 69. godini života, nakon što je prije sedam dana prevezen u bolnicu zbog udara.

Poznat kao 'Veliki čovjek', zbog svoje fizičke veličine, Clemons je bitno odredio Springsteenov zvuk još sedamdesetih godina, pa nije kurtoazija kada The Boss kaže da je njegov odlazak 'neprocjenjiv'.

Posljednjih je godina Clemons imao dosta zdravstvenih problema; tako se na Springsteenovu nastupu na Superbowlu 2009. pojavio u kolicima (dvostruka operacija koljena), a u siječnju je imao operaciju kičme.

Osim sa Springsteenom svirao je s mnogim zvijezdama poput Grateful Dead, the Jerry Garcia Band, Ringom Starrom, Arethom Franklin, Royom Orbisonom, a nedavno je osobito odjeknulo njegovo gostovanje u pjesmi 'Edge Of Glory' s najnovijeg albuma Lady Gage.

Clarence Clemons solo