HUMANITARNE ZVIJEZDE

Arcade Fire pomaže Haitiju na T-Mobile INmusic festivalu

17.06.2011 u 10:41

Bionic
Reading

Osim što je trenutno jedan od najpopularnijih bendova u svijetu, Arcade Fire je poznat i po svom kontinuiranom angažmanu oko pomoći Haitiju, pa je tako pokrenuo program Arcade Fire Haiti

U svom programu Arcade Fire Haiti intenzivno surađuje s kanadskim organizacijama Partners in Health te Kanpe, čiji rad promovira na svojim nastupima diljem svijeta. Partners in Health međunarodno je priznata neprofitna organizacija koja djeluje u 13 različitih zemalja, a ponajviše na Haitiju, dok je Kanpe nedavno osnovana kanadska organizacija koja haićanskim obiteljima pomaže na razini lokalne zajednice.

Članica benda Regine Chassange porijeklom je s Haitija, a bend koristi sva moguća sredstva kako bi sve svoje obožavatelje potaknuo na doprinos programu te ih pobliže upoznao s teškom situacijom i siromaštvom na Haitiju.

Od početka ove godine bend je odlučio proširiti svoje djelovanje te, osim na samostalnim nastupima, ovaj program predstavlja i na svim festivalima na kojima gostuje. Članovi Arcade Firea vjeruju da na taj način promiču pozitivne društvene vrijednosti te potiču društveni aktivizam.

Za vrijeme boravka na T-Mobile INmusic festivalu, Arcade Fire će dijeliti promotivne materijale o Haitiju, a njihovi će volonteri biti zaduženi za pružanje informacija svim zainteresiranim festivalskim posjetiteljima, prikupljanje potpisa za potporu projektu te upisivanje u mailing listu. Također, na festivalu će biti postavljen prodajni štand na kojem će se moći kupiti promotivni predmeti kampanje, a sva prikupljena sredstva od prodaje iskoristit će se za potporu programu.

Više informacija o organizacijama 'Partners in Health' i 'Kanpe', potražite klikom na imena.