USKORO I U ZAGREBU

Nu metal Korn oduševio na Sonisphere festivalu

13.06.2011 u 13:42

Bionic
Reading

Bend velikan nu metala u zagrebačkom Domu sportova nastupa 27. lipnja, a na nedavnom Sonisphere festivalu u Češkoj održao je impresivan nastup

Korn je, po svom starom običaju, pokazao svu svoju snagu i poručio svima da se vratio, i to žešći nego ikada.

Na češkom Sonisphere festivalu su uz Iron Maiden, složili su se svi, bili najglasniji i najbolji bend. Nakon 20 godina na sceni i devet studijskih albuma, Korn su još uvijek velikani nu metala, a takvi će i ostati.

Nakon Sonisphere festivala i još nekoliko gradova u Europi, 27. lipnja posjetit će Zagreb, i to nakon pune četiri godine i spektakularnog nastupa na Šalati.

 

Ekipa iz Bakersfielda, predvođena Jonathanom Davisom, u Zagrebu promovira svoj deveti studijski album 'KORN3: Remember Who You Are' uz svoje stare stvari koje su danas pravi metal klasici.

Bend je na svojoj istoimenoj turneji od prošle godine, a u Europu svraća kako bi poručio svim svojim fanovima da svira žestoko i baš onako kako se to od pionira nu metala i očekuje – svom snagom i bez zadrške.

Korn je jedan od najvećih nu-metal bendova na svijetu, s dugogodišnjom karijerom, platinastim albumima, stotinama održanih koncerata i nekoliko Grammyja. Žestoki i bezobrazni, postali su najkontroverznija debitantska grupa od Black Sabbatha naovamo. U međuvremenu su čak dobili i jedan Grammy, a tiraže su im redovno platinaste. Nakon izlaska MTV Unplugged albuma, čime su ušli u usku MTV obitelj izvođača koji su imali tu privilegiju, a kritičari američkih glazbenih medija ovaj su album proglasili jednim od najboljih MTV Unplugged izdanja uopće, uz rame kultnim nastupima Nirvane i Erica Claptona.

Predgrupa Kornu na koncertu u Zagrebu bit će bend Stillwell, street metal bend čiji glazbeni stil spaja East Coast hip hop i heavy metal. Četveročlani bend djeluje od 2006. godine, a do sada su izdali jedan album 'Dirtbag' u srpnju ove godine. Na produkciji je radio Fieldy te Grammyjem nagrađeni i priznati producent Polar Bear – što jamči žestoku live izvedbu.

Ulaznice su u prodaji na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr po cijeni od 200 kuna.

Broj ulaznica ograničen
je na 3.000