LA TIMES:

Gibonni zaslužuje svjetsku slavu!

05.06.2011 u 14:53

Bionic
Reading

Novinari LA Timesa složili su listu od 15 izvođača izvan granica SAD-a i njihovih pjesama, za koje smatraju da bi trebali ili su već trebali postići svjetsku slavu. Među njima se nalazi i Gibonni s pjesmom 'Čemu se nadaš, srce moje'

Osobne playliste, odabiri glazbenih kritičara, glazbene ljestvice... sve to nije dovoljno da prosječan glazbeni konzument u SAD-u čuje za neku pjesmu europskog ili azijskog izvođača, poznatog uglavnom u svojoj zemlji.

Zato su novinari LA Timesa zamolili 15 svjetskih glazbenih kritičara da svaki iz svoje zemlje izdvoji po jednog izvođača za kojeg smatra da bi trebao biti popularan i slušan i izvan granica zemlje.

Hrvatsku na listi tako predstavlja Gibonni s pjesmom 'Čemu se nadaš, srce moje'. LA Times je uz to napisao: 'Ovo je nova pjesma jednog od najpoznatijih  pjevača. Povezuje mediteranski štih Hrvatske s modernom pop glazbom. Zlatan Stipišić Gibonni je naša najveća nada i nadamo se da će postati popularan i izvan granica svoje zemlje.'

Uz Gibonnija na listi su se našli Junior Boys (Kanada), Thaís Gulin (Brazil), Sons and Daughters (Velika Britanija), Nowlenn Leroy (Francuska), Kim Petras (Njemačka), Vinicio Capossela (Italija), Skero (Austrija), The MOOoD (Rumunjska), Just a Band (Kenija), Juliana Down (Ujedinjeni Arapski Emirati), Jamie Hutchings (Australija), Eason Chan (Kina), Scratch 22 (Novi Zeland), LLW (Indonezija) i japanska pjesma Anata Ryoichija Wage.