JOŠ JEDNI VELIKANI

T-Mobile INmusic festival uveličat će legendarni Anthrax

13.03.2009 u 10:35

Bionic
Reading

Anthrax, jedan od najvećih thrash metal bendova svih vremena, pridružuje se velikim glazbenim imenima na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu

Čast da budu headlineri drugog dana Tuborg Green stagea na T-Mobile INmusic festivalu pripala je jednom od najvećih thrash metal bendova svih vremena, grupi Anthrax. Ovi legendarni Amerikanci, uz pomoć giganata poput Metallice, Megadeth i Slayer, porušili su sve standarde u heavy metal glazbi 80-ih i pomaknuli do tada poznate glazbene granice.

Anthrax su se od početka izdvajali specifičnim humorom, nastupajući u bermudama i šarenim majicama, a u tekstovima su se bavili, između ostalog, i socijalnim temama. Nikada ne priznajući žanrovske granice u glazbi, surađivali su čak i s pionirima rapa – Public Enemy, s kojima su snimili hit 'Bring the Noise' i napravili zajedničku turneju.

Tijekom karijere Anthrax su prodali više od 10 milijuna albuma, a danas su jednako cijenjeni i poštovani te zasluženo nose titulu jednog od najvećih metal imena u povijesti te glazbe.

Upravo prije gostovanja na T-Mobile INmusic festivalu, koji će se održati 24. i 25. lipnja na zagrebačkom Jarunu, očekuje se i izlazak njihovog novog albuma pa će, uz njihove najveće hitove, posjetitelji imati priliku čuti i novi materijal ovih istinskih velikana žestokog zvuka.