PSIHODELIČNO ROCK PUTOVANJE

Beogradski Petrol u Tvornici kulture

20.05.2011 u 11:41

Bionic
Reading

Nakon što je u posljednje tri godine održao tri koncerta u Zagrebu, beogradski rock bend Petrol zagrebačkoj publici predstavlja svoj novi album sljedeće subote, 28. svibnja u 21 sat

Kao domaća podrška nastupit će post rock četvorka Man Zero te DJ Ivan Krželj s projektom muzikfantastique disco killing; ovo cjelovečernje psihodelično plesno rock proputovanje održat će se u subotu, 28. svibnja!

Petrol je psihodelični rock bend iz Beograda nastao 2003. te do danas održao više od 80 koncerata u Srbiji i regiji. Među spomenutim izdvajaju nastup za štićenike Specijalne bolnice u Centralnom zatvoru u Beogradu, nastupe u okviru Exitove kampanje za izlazak na izbore, kao i svirke na festivalima Supernatural u Beogradu i Art&Music u Puli te tri nastupa na Exitu.

Prvi album Nezgodno vreme, opasni dani objavljen je 2008, a snimljen u zagrebačkom studiju Kramasonik. Singlovi Sve jedno je i Zebra proveli su nekoliko tjedana na domaćim top listama, a pjesma Beirut proglašena singlom godine 2008. na radiju B92 u Srbiji. Petrol je 2010. proveo deset dana na turneji po Nizozemskoj, a početkom 2011. nastupio na Eurosonic Festivalu u Groningenu, na jednom od najvećih 'showcase' festivala u svijetu. Na ovogodišnjem festivalu Exit 2011. nastupat će na Main Stageu.

Bend Man zero oformljen je 2002. Tijekom 90-ih ova četvorka prošla je sve potrebne faze glazbenog odrastanja u zagrebačkom glazbenom podzemlju. Danas ovi iskusni glazbenici kombiniraju post rock, noise i ambijentalnu glazbu, a njihovi iznimno glasni nastupi uživo pored duhovnog putovanja pružaju i snažan fizički doživljaj. Svirali su od Slovenije do Turske, a 2010. izdali su album Telemark. Trenutačno su u fazi stvaranja novih materijala.

Projekt muzikfantastique dejavu disco killing pokrenuo je DJ Ivan Krželj. Jedan od potprograma spomenutog projekta je Deja Vu, retroaktivni-audiovizualni ples: post punknew wave synthpop ebm electro indie pop electronica, koji je svojevrsna retrospektiva nezavisne plesne glazbe 80-ih, 90-ih, s pomakom u sadašnje vrijeme.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 35 kuna te na dan koncerta 50 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na ovim prodajnim mjestima: Tvornica kulture (Šubićeva 2), Churchill Cigar Shop (Arena centar, Avenue Mall, City Center ONE, King Cross), Daily News tobacco shop (Gundulićeva 5), Dirty Old Shop, Dancing Bear, Rockmark knjižara. Organizator koncerta je Tvornica kulture.