KREATIVNI ROKER

Dva nova albuma Damira Urbana

18.05.2011 u 12:47

Bionic
Reading

Prvi već izlazi u lipnju, a nastao je iz suradnje s violončelistom Stjepanom Hauserom, i na njemu će se naći akustične obrade Urbanovih hitova, dok se drugi, oficijelni studijski album, očekuje već najesen. Oba će objaviti Aquarius Records, nova diskografska kuća Damira Urbana, s kojom je danas i službeno potpisan ugovor

Na neformalnoj press konferenciji održanoj u parku Rokov perivoj u Zagrebu, Boris Horvat, direktor diskografske kuće Aquarius Records, i Damir Urban najavili su da se on od danasi službeno nalazi pod etiketom Aquarius Recordsa. Na upit zašto je ostavio dosadašnju matičnu kuću Croatia Records, Urban je odgovorio da mu je istekao dugogodišnji ugovor kojim je bio vezan te da je prije nekog vremena krenuo u potragu za novom etiketom, da bi nakon niza razgovora s diskografima shvatio da se najbolje osjeća upravo u Aquarius Recordsu. Također je naglasio da je stekao dojam da se kod njih ne osjeća kao roba koju treba prodati, kao i da mu se čini da oni, za razliku od ostalih, ne daju malo sa željom da uzmu što više, već da ih prvo zanima kreativna strana glazbe.

Ukratko, tijekom lipnja izlazi album 'Urban i Hauser', koji se ovih dana završava i koji je nastao suradnjom mladog violončelista Stjepana Hausera, koji se proslavio izvedbom hita 'Smooth Criminal' u duetu s Lukom Sulićem, nakon čega su nedavno potpisali ugovor za Sony Records. Na tom će se albumu naći obrade Urbanovih hitova u novim verzijama, kao što su 'Black Tattoo', 'Mala truba', 'Astronaut'… te jedna pjesma REM-a, dok drugi studijski album Urbana & 4 izlazi najesen. Druženju u parku prisustvovali su i Stjepan Hauser te producent albuma Miro Vidović.